AddToAny

Etterlyser oppdatert regelverk

Etterlyser oppdatert regelverk
NALs komité for etikk og tvister kan ikke vurdere Nordics flyplass-sak innenfor nåværende regelverk. Men den ønsker seg, sammen med Arkitektbedriftene, en revisjon av utenlandsreglementet.
NALS komité for etikk og tvister har vurdert Gudmund Stokkes og Nordics flyplassprosjekt i Istanbul. Eller rettere sagt: De har blitt bedt om å vurdere om saken i det hele tatt er innenfor deres mandat. For noen uker siden kom endelig dommen, og svaret var nei. Vi kontaktet komiteens leder, arkitekt Trine Sylten, for å høre hvordan de resonnerte seg frem.ANNERLEDES SAK - Dette er jo en annerledes sak enn de vi vanligvis får på bordet, og vi brukte en del tid på dette. Bakgrunnen var en anmodning fra landsstyret, og saken vi skulle vurdere handlet om hvorvidt kritikken av Gudmund Stokkes, eller Nordics, engasjement i Tyrkia er en sak for komiteen, eller ikke. Og hvordan den eventuelt skulle håndteres.

- Så dette handlet egentlig om etikkomiteens ytre rammer?

- Ja, det er riktig å si. Vi har sett på hvordan NALs etiske regelverk, som vi forholder oss til i Komiteen for etikk og tvister, ivaretar den type problemstillinger. For det første så er det jo slik at vi kun kan behandle saker som gjelder personer som er medlemmer av NAL, ikke firmaer. Når vi fikk saken på bordet, så var det ikke Nordic som var tema, men Stokke.

- Og hvordan resonnerte dere derfra?

- De
Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektnytt

SLA gir ut bok om sikkerhet i nordiske byer ti år etter 22. juli. SLA-partner Lousie Fiil Hansen vil ha trær og vann fremfor fysiske betongstengsler.
Arkitektnytt 18.06.2021
Anna Ulrikke Andersen mener flere syke og funksjonshemmede bør inn i arkitektur- og designbransjen. lNTERVJU - side 6
Arkitektnytt 18.06.2021
NlLs årbok lNTERlØR & MØBLER blir utgitt både i trykket og digital versjon.
Arkitektnytt 18.06.2021
Ornamentikk, historie og gjenbruk er populært på arkitekthøgskolene. Er det studentene som skal gi arkitekturopprørerne den byen de ønsker seg?
Arkitektnytt 18.06.2021
Med blikk mot Sverige: Hvilke erfaringer har svenske arkitekter gjort seg om arkitekturopprøret i dets hjemland?
Arkitektnytt 18.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt