AddToAny

Et liv uten rettigheter

- En bosetter som kommer fra Russland får etter bare en uke alle rettigheter og tjenester tilrettelagt for seg. Vann, hus og alt sammen. En palestiner som bor her og eier jorda si får ikke dekket sine helt elementære behov. Jeg spør deg, hva mener du, som et medmenneske, om denne uretten?
Abu Saqqa er en 73 år gammel mann med et værbitt ansikt og et lurt smil, alltid klar med en spøk og som oftest med en røyk i handa. Likevel kommer sinnet til overflaten når han snakker om livet som palestinsk bonde. Han bor nord i Jordandalen på Vestbredden sammen med sine tre koner. Sammen har de 19 barn. Tross sin høye alder har han levd hele livet under okkupasjon, og det har ført til at han har en sterk mistro til alle politikere på begge sider av konflikten. Likevel nekter han å dra, og håper at sønnene kan fortsette å jobbe som bønder her, som ham.
Gården hans består for det meste av telt til forskjellige formål, blant annet til de mange dyrene hans. Han har høner, hunder, duer, sauer og to hissige gjess som det er lurt å ta en lang omvei om. Det er også et telt for barna og konene der de kan lage mat, yste ost og se på barne-tv når tiden er inne for det. Rundt teltene ligger grønnbrune, vakre åser så langt øyet kan se. Sola skinner sterkt, og selv om det fremdeles er vinter, viser gradestokken opp mot 25 grader.
Den leirete bakken rundt teltene har fått utallige humper og dumper etter at regnet har myknet opp jorda. Det er lett
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt