AddToAny

Et ønske om fred fra Gaza

Sivile blir ofre i alle kriger, uansett hvor konfliktene finner sted. Folk i Gaza har i tiår gjennomlevd og opplever fortsatt krigens grusomheter.
En direkte virkning av krig er at bruken av eksplosive våpen i befolkede områder resulterer i dødsfall og skader. De indirekte effektene kommer via fordrivelse av sivile, hjemløshet, manglende tilfluktsrom, manglende utdanning og mangelfulle helsetjenester.
I fjor ble vi vitner til 11 dager med den verste konflikten siden 2014. Kampene eskalerte raskt. Raketter ble avfyrt fra Gaza av væpnede grupper, utløst av den planlagte utkastelsen av palestinske familier i Sheikh Jarrah og at israelsk politi angrep folk i bønn ved Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. På den tett befolkede Gazastripen gikk det fra vondt til verre. Det er et område som fremdeles ikke er gjenoppbygd etter tidligere konflikter i 2008-2009, 2012 og 2014.
De vonde minnene får folk i Gaza til å håpe at ingen skal utsettes for noe slikt, og de ønsker at alle land vil oppleve fred.

LÆRER Å BESKYTTE SEG. Norsk Folkehjelp er bekymret for at moderne konflikter, som i Gaza, blir stadig mer langvarige. Kamphandlingene finner ofte sted i byer og tettbebygde strøk. Sivile blir overlatt til seg selv, og mangler kunnskap, ferdigheter og ressurser til å beskytte seg selv og sine kjære. Dette er grunnen til at Norsk Folkehjelp gir opplæring i og kunnskap om hvordan de kan beskytte seg mot eksplosive våpen og raketter.
Maha Mansour, som er en av de ansvarlige for denne opplæringen, har tydelige og konkrete råd til folk som bor i høyrisikoområder:
- Det er vanskelig å gjennom ord beskrive død og skader som spres overalt i en krig.
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Den 55 år gamle laotiske bonden og husmoren Khambay Munloung hadde ikke i sine verste mareritt kunnet forestille seg at familien hennes i gud-hvem-vet hvor mange år hadde levd side om side med et livstruende eksplosiv.
Appell 12.04.2022
Helt siden Norsk Folkehjelp begynte å rydde landminer i Kambodsja i 1992 har problemet med klasebomber vært åpenbart.
Appell 12.04.2022
Krigen mot Ukraina viser at Norsk Folkehjelp har mye å bidra med på mange områder. Årets 1.
Appell 12.04.2022
- Folk på flukt, uansett hvor de kommer fra, som har rømt fra krig og konflikt trenger det meste. Vi må være profesjonelle i møtet med dem. Hvordan kan vi støtte dem på best mulig måte? Her må hele organisasjonen dra sammen. Vi må vise at Norsk Folkehjelp er til å stole på når krisa kommer til Norge.
Appell 12.04.2022
Bosnia-Hercegovina, 15. mai 1992: Borgerkrigen har pågått siden starten av april, og Sarajevo er under tung beleiring. Denne dagen skal den bosniske borgerkrigen også innta landets tredje største og mest multikulturelle by, Tuzla.
Appell 12.04.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt