Kjøkkenskriveren
23.10.2018
Hege Bamle Siegwarth gikk fra å være kjøkkensjef til å bli selger av storkjøkkenutstyr. Kundegruppen spenner fra sykehjem og menighetshus til restauranter.
- Kortversjonen om min vei inn i bransjen er at yrkesveilederen på ungdomsskolen hadde en fiks ide om at jeg ville passe innenfor kontor. Vel, jeg fikk med meg tre år med utdanning i regnskap. Og hadde restaurantjobb på fritiden. Så oppdaget jeg at jeg trivdes bedre med kokkefaget enn regnskap, sier Hege Bamle Siegwarth.
Dermed var saken klar. Hun startet på kokkeskole og ble senere kokkelærling ved Caledonien hotell i Kristiansand. Deretter ble det jobb som kokk ved Quality hotell i samme by. Hun steg i gradene og ble soussjef noen år etter. Deretter kjøkkensjef. Etter hvert kom det barn inn i bildet, og hun fant raskt ut at hun måtte finne på noe annet. Steget videre ble kantineleder, men disse fem årene skulle bli et mellomspill til noe annet.
- Da Norrøna Storkjøkken manglet en selger av storkjøkkenutstyr, så søkte jeg meg dit. Det var nok jobben jeg innerst inne hadde ønsket hele tiden. Hun kjente til Norrøna og selgerne der fra før som kunde, så valget var enkelt. - For meg var Norrøna en perfekt innfallsvinkel til en interessant jobb. Jeg kom inn med blanke ark, men er utadvendt som menneske, og mener jeg kan storkjøkken. Det var et godt utgangspunkt, sier Siegwarth.
Det første året kjørte hun rundt i begge Agderfylkene for å gjøre seg kjent. Leverte varer, hilste på eksisterende og potensielt nye kunder.
- Jeg hadde ikke noe press på meg om å sel
Gå til medietDermed var saken klar. Hun startet på kokkeskole og ble senere kokkelærling ved Caledonien hotell i Kristiansand. Deretter ble det jobb som kokk ved Quality hotell i samme by. Hun steg i gradene og ble soussjef noen år etter. Deretter kjøkkensjef. Etter hvert kom det barn inn i bildet, og hun fant raskt ut at hun måtte finne på noe annet. Steget videre ble kantineleder, men disse fem årene skulle bli et mellomspill til noe annet.
- Da Norrøna Storkjøkken manglet en selger av storkjøkkenutstyr, så søkte jeg meg dit. Det var nok jobben jeg innerst inne hadde ønsket hele tiden. Hun kjente til Norrøna og selgerne der fra før som kunde, så valget var enkelt. - For meg var Norrøna en perfekt innfallsvinkel til en interessant jobb. Jeg kom inn med blanke ark, men er utadvendt som menneske, og mener jeg kan storkjøkken. Det var et godt utgangspunkt, sier Siegwarth.
Det første året kjørte hun rundt i begge Agderfylkene for å gjøre seg kjent. Leverte varer, hilste på eksisterende og potensielt nye kunder.
- Jeg hadde ikke noe press på meg om å sel