AddToAny

En kveld i beredskapsammbulansen

Idet Jørgen melder beredskapsambulansen på vakt, vet han at første oppdrag kommer umiddelbart. Men hva han og makker Camilla skal få bryne seg på i løpet av kvelden, er umulig å forutse.
Det er en vinterlig fredagskveld i Oslo. Byen er nedstengt, så de aller fleste er nok hjemme. På veien er det glatt, og i lufta er det snø.
Dette er utgangspunktet for vakta Jørgen Langtangen Gulliksen og Camilla Acklam skal ut på i kveld. To kvelder i uka og hver helg er derfor beredskapsambulanser som bemannes av frivillige ute på veiene i Oslo.
De opererer på de samme systemene som den offentlige ambulansetjenesten, og får oppdragene direkte fra AMK. Vanligvis blir det mellom fem og ni oppdrag i løpet av en vakt.
I kveld skal ett av dem bli et hasteoppdrag.

ERFARING OG KUNNSKAP. De er frivillige, men de er ikke uten trening. Jørgen og Camilla har omfattende kursing bak seg for å få lov til å kjøre beredskapsambulanse, og over flere år har de også opparbeidet seg mye erfaring.
Som en tilleggsberedskap til det offentlige kjører de hovedsakelig såkalte «grønne» turer, der en pasient skal fraktes fra sykehus til sykehjem eller hjem. Men når de først er på vakt, er de også utstyrt for hasteoppdrag og klar for å yte livreddende førstehjelp.
- Det kommer alltid en ambulanse i tillegg til oss hvis det er en alvorlig hendelse. Fordelen vår er at vi alltid er på
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Den 55 år gamle laotiske bonden og husmoren Khambay Munloung hadde ikke i sine verste mareritt kunnet forestille seg at familien hennes i gud-hvem-vet hvor mange år hadde levd side om side med et livstruende eksplosiv.
Appell 12.04.2022
Helt siden Norsk Folkehjelp begynte å rydde landminer i Kambodsja i 1992 har problemet med klasebomber vært åpenbart.
Appell 12.04.2022
Krigen mot Ukraina viser at Norsk Folkehjelp har mye å bidra med på mange områder. Årets 1.
Appell 12.04.2022
- Folk på flukt, uansett hvor de kommer fra, som har rømt fra krig og konflikt trenger det meste. Vi må være profesjonelle i møtet med dem. Hvordan kan vi støtte dem på best mulig måte? Her må hele organisasjonen dra sammen. Vi må vise at Norsk Folkehjelp er til å stole på når krisa kommer til Norge.
Appell 12.04.2022
Bosnia-Hercegovina, 15. mai 1992: Borgerkrigen har pågått siden starten av april, og Sarajevo er under tung beleiring. Denne dagen skal den bosniske borgerkrigen også innta landets tredje største og mest multikulturelle by, Tuzla.
Appell 12.04.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt