AddToAny

- EAT forvirrer og generaliserer

- EAT forvirrer og generaliserer
- En riktig diagnose for verdens matproduksjon forutsetter en forståelse for at landbruk i bunn og grunn er en lokal og ikke en global aktivitet. Derfor bommer og forvirrer EATs globale generaliseringer, sier Christian Anton Smedshaug i AgriAnalyse.
I samarbeid med det medisinske tidsskriftet
The Lancet lanserte Gunhild Stordalens EAT nylig sin resept på verdens jordbruksog klimautfordringer. World Economic Forum (WEF) satte i slutten av måneden samme tema på dagsorden på sin årlige samling i Davos. Samlet sett presenteres det et bilde av at man ikke vil greie å fø verdens befolkning fram til 2050 med dagens kosthold og jordbruk.

- EAT OVERDRIVER
- Ifølge EAT er drøvtyggeren det største hinderet for en bærekraftig utvikling. Men EAT overdriver den negative klimaeffekten av kjøttproduksjon, skriver Christian Anton Smedshaug daglig leder i landbrukets eget utredningskontor AgriAnalyse i en kronikk i
Dagsavisen.
- Det hevdes i rapporten av «matsystemet» står for en tredel av de globale årlige klimautslippene. Mens FNs klimapanel (IPCC) anslår at om lag ti
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Produsenter må nå ha kontroll på både tilsetningene og restmengden i ferdige produkter, også fra naturlige kilder i råvarer og prosesser.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Frank Orheim og Jan-Arne Fjørstad har vært gjennom store endringer i kjøttindustrien.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Gaselle-bedriften Hafjell Slakteri satser på verdens dyreste kjøtt.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Kampen om dyrene preger hele sesongen. Alle slakteriene vil skaffe seg nok lam.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Hvordan kan Norge styrke matsikkerheten i en stadig mer urolig verden?
Kjøttbransjen 06.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt