AddToAny

Dropper evaluering av museumsreformen

Har museumsreformen fungert som den skulle? Dette spørsmålet får vi ikke svar på, i alle fall ikke i form av en uavhengig evaluering.
I mars 2017 vedtok Stortinget å «gjennomføre en helhetlig vurdering av museumsreformen så langt og synliggjøre framtidsutfordringer i et helhetlig museumstilbud».

Mange har dermed forventet at sektoren endelig skulle få den evalueringen av reformen som har vært etterspurt i mange år. Nå er det imidlertid klart at det ikke kommer en egen, uavhengig evaluering: «Regjeringen skal legge fram en museumsmelding om et drøyt år. Denne skal blant annet se på sektoren i lys av museumsreformen og blir slik et svar på forslaget fra 2016» skriver Kulturdepartementets kommunikasjonsavdeling i epost til Museumsnytt.

- EVALUERING VAR INTENSJONEN

Anette Trettebergstuen (Ap). Foto: Bernt Sønvisen

- Da følges ikke vedtaket opp. Vi ønsker en skikkelig gjennomgang, og det er en evaluering som har vært intensjonen hele tiden. En slik evaluering bør legges fram i forkant av museumsmeldinga, mener Anette

Trettebergstuen (AP) i kulturkomiteen på Stortinget. Hun får støtte av Anne-Britt Gran, professor i kulturpolitikk og kulturforståelse ved BI.

- Museumsreformen var så stor og altomfattende at den burde vært evaluert, og en slik evaluering burde foreligget før ferdigstillelsen av Museumsmeldingen, sier hun.

Det siste året har det pågått en rekke undersøkelser i regi av Kulturrådet, blant annet en publikumsundersøkelse og en spørreundersøkelse til museene om situasjonen i lys av reformen. Samtidig er Telemarksforskning i gang med en utredning på oppdrag fra Kulturdepartementet, om museenes arbeid med samfunnsrolle i lys av museumsreformen. Om dette skri

Les mer

Flere saker fra Museumsnytt

Museets første utstilling med hus fra Nord-Norge består av et tun satt sammen av et hus fra Olderfjord og et fjøs fra Indre Billefjord.
Museumsnytt 20.12.2019
I «Alt det vi eier» får publikum for første gang se Munchmuseets fire samlinger side om side i en utstilling. Vi kan beundre noen av Munchs mesterverk samt ikoniske verker fra Amaldus Nilsen og Ludvig O. Ravensberg.
Museumsnytt 19.12.2019
Det er en dempet side av Gustav Vigeland vi stifter bekjentskap med i denne utstillingen. De massive og ekspressive verkene som assosieres med Vigeland er byttet ut med små skisser og håndskrevne notater.
Museumsnytt 17.12.2019
Utstillingen Da Norge Brant markerer at det er 75 år siden frigjøringen av Øst-Finnmark. Utgangspunktet er en tegneserie av Kristian Krogh-Sørensen med samme navn som utstillingen. Åpningen og lanseringen av tegneserien var den 25.
Museumsnytt 16.12.2019
Sjå også artikkelen Korleis kan musea redde verda I kjølvatnet av Kulturrådet si årskonferanse hausten 2018, som handla om klimakrisa, vart det sett av ein pott på 2,1 mill. kroner til tilskotsmottakarar frå Norsk kulturfond.
Museumsnytt 13.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt