AddToAny

Dette er talerne til NTNUs vitenskapsfestival

Dette er talerne til NTNUs vitenskapsfestival
Edward Snowden, Amy Webb og Ben Goldacre trekkes fram som headlinere blant foredragsholderne som så langt er offentliggjort. 11 av de 25 talerne under NTNUs vitenskapsfestival The Big Challenge er klare. Under festivalen 16. til 19.
juni 2019 skal de forklare, diskutere og utfordre seg selv og publikum på hvordan vi bør påvirke fremtiden - og hvordan fremtiden vil påvirke oss. Sannhet, framtidens teknologi og hva vi skal gjøre for en bærekraftig framtid er tema som vil prege programmet, ifølge NTNU.

Kampen om sannheten

- Vi tar utgangspunkt i problemstillinger rundt kampen om sannheten, teknologiutvikling og hvordan det utfordrer verdier i samfunnet og vi tar utgangspunkt i bærekraft, sier NTNUs prorektor for forskning, Bjarne Foss.

- Et eksempel på det er Edward Snowden som definitivt utfordrer kampen om sannheten. Han satt jo på informasjon som NSA-analytiker, som han mente var ganske forskjellig fra det som ble kommunisert ut. Han valgte med en stor personlig kostnad å gå ut og publisere dette åpent, fortsetter han.

Når UA spør hvem han regner som headlinerne, trekker Foss fram nettopp Snowden, samt Amy Webb og Ben Goldacre.

- Goldacre er opptatt av litt av det samme som Snowden. Han er opptatt av hvordan man misbruker vitenskap og lager et skinn av vitenskap rundt problemstillinger. Han er blant annet ganske kritisk til farmasøytisk industri. Amy Webb er en av de mest kjente futuristene. Det handler om hvordan vi tenker framover - utviklingen av samfunnet i forhold til hva teknologien er og hva den kommer til å bli. Hun er for eksempel opptatt av hvordan kunstig intelligens kan påvirke oss.

Suppleres av Norges beste formidlere

Foss forteller at det har vært et viktig poeng å få foredragsholdere som er svært gode på formidlig. Disse skal suppleres av NTNUs og Norges beste formi

Les mer

Flere saker fra Universitetsavisa

En NTNU-ansatt fikk skriftlig advarsel for innholdet i en bekymringsmelding to år etter at meldingen ble sendt. Sivilombudsmannen ber NTNU vurdere å trekke advarselen, og klageren hevder han er ilagt munnkurv av ledelsen.
article_web Universitetsavisa 15.02.2019
Det er ingen hemmelighet at Nord universitet, min arbeidsgiver, har utfordringer. Og det må tas grep. Det å sette seg i en tidsmaskin med kurs for en fordums høyskolemodell er imidlertid den sikreste måten å sørge for at Nord blir irrelevant.
article_web Universitetsavisa 15.02.2019
Førsteklassestudiner innen teknologifag dro til Oslo denne uken for å møte mulige framtidige arbeidsgivere. - Vi vil ha de beste kandidatene, og da må vi følge med på disse jentene her, sier seniorpartner Anne-Kristin Lie Waag i EY Risk.
article_web Universitetsavisa 15.02.2019
Ja til havsenter, nei til skyskraper, mener både ordfører, byrådsleder og byarkitekt. - Det er fint om prosjektet havner i Bergen, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen.
article_web Universitetsavisa 15.02.2019
Det holder ikke at forskningen er i verdensklasse om ikke forskningsetikken er på plass, framhever professor, og ekspert i forskningsetikk, Anne Inger Helmen Borge.
article_web Universitetsavisa 15.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt