AddToAny

Det Nye er Årets Magasin

Det Nye er Årets Magasin
BERGEN (Journalisten): Vant også prisen for Årets featuresak i magasinprisene. Angelica Hagen kl. 22:20 Oppdatert: 11. mai 2016 kl.
23:15

Det var kulturminister Linda Hofstad Helleland som delte ut hovedprisene nå i kveld på vegne av Mediebedriftenes Landsforening.

Nytt i år er at kategorien Årets Magasin er endret til å omfatte både nett og papir. Bidrag som ble sendt inn ble derfor bedømt av tre ulike juryer. Først magasinjuryen, så digitaljuryen og til slutt av hovedjuryen.

- Betydningsfullt i 60 år

KK, Vi Menn, Det Nye og Lunch var nominert til prisen som Årets Magasin for 2015, og det var Det Nye som juryen falt på. Her er begrunnelsen:

- Årets magasin leverer innhold som støtter, inspirerer, utfordrer og løfter sine lesere. Med et sofistikert visuelt uttrykk inviterer de til dialog med leserne på en utmerket måte og evner å løfte saker til å bli større og viktigere enn bare en artikkel i bladet. De har full kontroll på egne lesere, og når en målgruppe få andre norske medier treffer.

- De tar sosialt ansvar og har mobilisert over 6.500 jenter til å sjekke seg for livmorhalskreft. I snart 60 år har de levert betydningsfull journalistikk til unge jenter som befinner seg i en identitetssøkende fase av livet - dette er imponerende!

Blør for drakta

Redaktør Karine Thyness ble utrolig glad og stolt over å ha vunnet prisen for Årets Magasin. Hun sa innledningsvis at hun ønsket at et Egmont-magasin vant prisen, og ble ekstra glad for at det var Det Nye som stakk av med prisen.

- Det har vært et utrolig år! Må takke disse jentene her (redaksjonen) - de blør for drakta. Jeg må også si at det er utrolig gøy å jobbe i Egmont. Vi får masse space til å være oss selv, og får alltid backup om det er en rumpe for mye i magasinet, sier hun og hinter trolig til forsiden der Caroline Berg Eriksen viste rumpa, noe som skapte en del kritikk mot magasinet.

KK tok dobbelt

Magasinet stakk også av med prisen for Årets Featuresak for Når mørket faller - en reportasje om hvilke forhåndsregler unge jenter tar når de skal ut i nattemørket.

Magasinet KK var nominert til hele fem priser i forkant av utdelingen og stakk av med to av dem. Både for Årets Magasinfoto av Vetle Lid Larsen, fotografert av Geir Dokken, og Årets Portrett.

Suksesserien Skam stakk også av med to priser, blant dem hovedprisen Årets Nyskaping.

Redaktør i Det Nye Karine Thyness takket resten av redaksjonen.

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- Utnytter folks frykt. Den kristne TV-kanalen Visjon Norge oppfordret seere til å sende penger til kanalen. Bidrag skulle ifølge kanalen beskytte givernes barn mot koronaviruset. - Jeg utfordrer deg til å dekke barna dine med et offer.
Journalisten 28.02.2020
Får nye oppgaver. NTB opplyser i dag at Grethe Brands ø, som fram til nå har vært leder for redaksjonsklubben i NTB, går inn i en nyopprettet stilling som administrativ redaktør.
Journalisten 28.02.2020
Eneste innsendte graveprosjekt. Klassekampens Mari Brenne Vollan har laget den beste musikkjournalistikken i 2019, mener juryen for prisen «Årets musikkjournalistikk». Vollan fikk prisen fredag formiddag, under by:larm-festivalen i Oslo.
Journalisten 28.02.2020
Gikk for langt i deskingen av kommentar. Redaktør Danby Choi i magasinet Subjekt har publisert en tekst på magasinets nettsider, der han beklager en kommentarartikkel publisert hos magasinet.
Journalisten 28.02.2020
- Skamfull på journalistikkens vegne. Denne kommentaren ble først publisert hos High North News. Gjengitt med tillatelse.
Journalisten 28.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt