AddToAny

DET ER NOE MED NÆRHETEN HUD MOT HUD

På Smidsrød helsehus gir pleiere jevnlig massasje til pasientene. Behandlingen er helsebringende i seg selv, men det er ikke alt. Massasjen er bra for humøret. Også er det den tredje gevinsten som er vel så viktig: styrking av relasjonen mellom pleier og pasient.
Det er noe med den nærheten som oppstår gjennom hudkontakten som er helt spesiell. Helsefagarbeider Anette Lorentsen er en av pleierne som masserer jevnlig. Hun legger fra seg alarmtelefonen utenfor, henger et skilt på døren der det står «omsorgsmassasje» og i tjue minutter til en halvtime skal hun bare være der inne for pasienten.
- Jeg ser fram imot å massere. Det gir meg mye. Man får brukt seg selv på en annen måte, og jeg blir kjent med pasientene. Det er noe med den en-til-en kontakten uten andre forstyrrelser som gir tid og rom for de gode samtalene. Massasjen skal være behagelig og avslappende, og er med på å skape et godt tillitsforhold, forteller hun. Spesialhjelpepleier Liv Tønnesen er enig.
- Det gir mer kontakt enn det rent stellemessige. Noen masserer vi ved morgenstellet, noen etter at de har spist. Da har vi mer tid og ro. De kan prate litt om seg selv, om hvordan de hadde det da de var små. Du kommer tettere inn på dem, sier hun.

Gikk på kurs
Det er nå tre år siden en gruppe med pleiere tok kurset, som gikk over fem kvelder, med prosjektmidler Nøtterøy kommune i Vestfold som nå er en del av Færder. De fikk blant annet opplæring i riktig massasjeteknikk. De går aldri i dybden, og tar hensyn til pasientens helsetilstand, blant annet til blodsirkulasjonen. Massasjen utføres i samråd med institusjonslegen og fysioterapeuten.
- Muskler og psyke henger sa
Gå til mediet

Flere saker fra Helsefagarbeideren

Helsefagarbeidere i Delta har laget et nytt temahefte som først og fremst er beregnet på helsefagelever ved videregående skoler som lurer på hva det vil si å jobbe med miljøarbeid.
Helsefagarbeideren 25.05.2020
OG BETYDNINGEN FOR HELSEFAGARBEIDERNES RETTIGHETER SOM ARBEIDSTAKERE
Helsefagarbeideren 25.05.2020
Helsefagarbeidere i Delta og Vernepleierforbundet har inngått samarbeidsavtale med Medlearn for å lage en fagskoleutdanning rettet mot helsefagarbeidere i miljøarbeid.
Helsefagarbeideren 25.05.2020
Ny utdanning skal gi økt kompetanse i systematisk observasjon, kartlegging og vurdering av pasienter med somatisk sykdom og skade. Den er egnet for helsefagarbeidere som jobber ved sykehjem, i hjemmetjenesten og ved sykehus.
Helsefagarbeideren 25.05.2020
«Én ting jeg tror alle kan være enige om: Helsefagarbeidere og hjelpepleiere gjør en utrolig innsats for alle oss andre, og fortjener all den hyllesten de kan få.
Helsefagarbeideren 25.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt