AddToAny

- Det er jeg som finner den tørreste veden

- Det er jeg som finner den tørreste veden
KrF-politiker Line Henriette Holten Hjemdal (45) har trykket hele skognæringen til sitt hjerte. Vi mistenker at kjærligheten er gjensidig.
-Jeg føler ofte et engasjement for de som møter motbakke. Og det opplever jeg at skognæringen har gjort de siste årene.

Line Henriette Holten Hjemdal er invitert til Skogeierforbundets lokaler for å orientere styret om arbeidet med skogmelding og partiets alternative budsjett. Glødende hår og chiffonbluse i skoglig grønt bryter de dresskledde rekkene rundt styrebordet. Hjemdal orienterer om KrFs ønsker om å påvirke budsjettarbeidet i grønn retning, og å tilrettelegge i større grad for skognæringen. Stikkord er mer penger til å forbedre tømmertransporten, gjeninnføring av Treprogrammet og økt satsning på bioøkonomi. Kjente tema for Hjemdal, som etter hvert har markert seg som en av skognæringens talspersoner på Stortinget.

Å bli valgt, eller ikke bli valgt, er det enkle dilemmaet for politikerne våre. Hjemdal har bygget seg en karriere som stortingspolitiker, og neste års valg er allerede på agendaen. Magasinet Skog har tatt en tur til Hjemdals kontor for å høre enda mer om KrFs ønsker og valgløfter for skognæringen.

- Jeg hadde vel ikke trodd at jeg skulle få et slikt engasjement for skognæringen da jeg først ble valgt inn i 2005. Jeg startet i energi- og miljøkomiteen og har jobbet mye med avfall, energi, olje og gass. Så ble det ett år i helseog omsorgskomiteen. Da Solbergregjeringen la frem sin regjeringsplattform ble jeg spurt av parlamentarisk leder om jeg kunne tenke meg å gå inn i næringskomiteen. Og når parlamentarisk leder spør om noe slikt, sier du ja, sier Hjemdal som håper å gå inn i sin fjerde periode etter valget neste høst.

- Jeg opplever at Østfold trenger en tydelig og klar stemme. Og jeg vil gjerne fortsette å jobbe for hjemfylket mitt her på Stortinget.HJE
Gå til mediet

Flere saker fra SKOG

Sverige er i ferd med å bygge seg opp som en av verdens største produsenter av KL-tre, ofte omtalt som massivtre. - Positivt, mener Kristine Nore i Splitkon.
SKOG 05.12.2019
Tre kan også bli en del av den gode gjenvinningskulturen i Norge. Et samarbeidsprosjekt skal gi mer kunnskap om levetiden til treprodukter.
SKOG 04.12.2019
Gjennom en serie med artikler i magasinet Pan-Harvest settes det et kritisk søkelys på overgangen til bruk av Natur i Norge-systemet (NiN) til kartlegging av natur og spesielt på hvordan dette systemet er brukt av Miljødirektoratet til å lage en
SKOG 03.12.2019
- Dette var overraskende. Kullet vårt holdt et høyt nivå, sa en glad Svein Harald Skjerstad som sikret seg prisen beste masteroppgave og 100 000 kroner da da Velg Skog hedret årets beste skogstudenter.
SKOG 29.11.2019
Kjetil Vistad har registrert skog for Landsskogtakseringen i 47 år. Han er blant dem med lengst fartstid i det nasjonale skogtakseringsprogrammet.
SKOG 27.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt