AddToAny

- Det er jeg som finner den tørreste veden

- Det er jeg som finner den tørreste veden
KrF-politiker Line Henriette Holten Hjemdal (45) har trykket hele skognæringen til sitt hjerte. Vi mistenker at kjærligheten er gjensidig.
-Jeg føler ofte et engasjement for de som møter motbakke. Og det opplever jeg at skognæringen har gjort de siste årene.

Line Henriette Holten Hjemdal er invitert til Skogeierforbundets lokaler for å orientere styret om arbeidet med skogmelding og partiets alternative budsjett. Glødende hår og chiffonbluse i skoglig grønt bryter de dresskledde rekkene rundt styrebordet. Hjemdal orienterer om KrFs ønsker om å påvirke budsjettarbeidet i grønn retning, og å tilrettelegge i større grad for skognæringen. Stikkord er mer penger til å forbedre tømmertransporten, gjeninnføring av Treprogrammet og økt satsning på bioøkonomi. Kjente tema for Hjemdal, som etter hvert har markert seg som en av skognæringens talspersoner på Stortinget.

Å bli valgt, eller ikke bli valgt, er det enkle dilemmaet for politikerne våre. Hjemdal har bygget seg en karriere som stortingspolitiker, og neste års valg er allerede på agendaen. Magasinet Skog har tatt en tur til Hjemdals kontor for å høre enda mer om KrFs ønsker og valgløfter for skognæringen.

- Jeg hadde vel ikke trodd at jeg skulle få et slikt engasjement for skognæringen da jeg først ble valgt inn i 2005. Jeg startet i energi- og miljøkomiteen og har jobbet mye med avfall, energi, olje og gass. Så ble det ett år i helseog omsorgskomiteen. Da Solbergregjeringen la frem sin regjeringsplattform ble jeg spurt av parlamentarisk leder om jeg kunne tenke meg å gå inn i næringskomiteen. Og når parlamentarisk leder spør om noe slikt, sier du ja, sier Hjemdal som håper å gå inn i sin fjerde periode etter valget neste høst.

- Jeg opplever at Østfold trenger en tydelig og klar stemme. Og jeg vil gjerne fortsette å jobbe for hjemfylket mitt her på Stortinget.HJE
Gå til mediet

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt