AddToAny

Dekan ved Fakultet for landskap og samfunn

Vi søker engasjert leder til Fakultetet for landskap og samfunn
Om stillingen

Ved Fakultet for landskap og samfunn (LANDSAM) er det ledig stilling som dekan.

Som dekan leder du fakultetet, både faglig og administrativt. Fakultetet er svært godt rustet til å bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling gjennom utdanning og forskning av høy kvalitet og samfunnsrelevans. Forskningsformidling og bidrag til fremtidens løsninger på lokale og globale utfordringer - gjerne med et tverrfaglig fokus - er derfor sentralt.

Fakultetet har en klar tverrfaglig profil og består av instituttene by- og regionplanlegging, eiendom og juss, folkehelsevitenskap, internasjonale miljø- og utviklingsstudier (Noragric) og landskapsarkitektur.

Dekanen har et spesielt ansvar for at fakultetet har et godt, nytenkende og faglig sterkt forskningsmiljø, og at fakultetet tilbyr attraktive studier og rekrutterer dyktige medarbeidere. Det er fokus på å bygge et godt arbeidsmiljø ved fakultetet.

Dekanen rapporterer til rektor og inngår i rektors ledergruppe og er i tillegg fakultetsstyrets sekretær.

Dekanens ledergruppe på fakultetet i dag består av prodekan forskning, prodekan utdanning, administrasjonssjef og instituttledere.

Dekanen tilsettes på åremål for 4 år. Dekan kan være ansatt i to åremålsperioder.

Arbeidsoppgaver

Som dekan arbeider du med å:

sørge for god faglig ledelse med vekt på kvalitet i utdanning og forskning

skape en positiv organisasjonskultur og stimulere til et produktivt og godt arbeidsmiljø

lede og utvikle virksomheten ved fakultetet

delta i institusjonens strategiske arbeid og sørge for at mål og resultatkrav følges opp på fakultetsnivå

sammen med universitetsadministrasjonen bidra til en effektiv og funksjonell fakultetsadministrasjon

Lede medbestemmelse og medvirkningsprosesser på fakultetet

Bygge relasjoner til relevante eksterne samarbeidspartnere

Kompetanse

Kvalifikasjonkrav:

Vi ser etter deg som:

har høy vitenskapelig kompetanse utover doktorgrad fortrinnsvis innenfor et av fakultetets fagområder

har ledererfaring fortrinnsvis fra universitets- og høyskolesektoren eller tilsvarende forskningsinstitusjoner. Du har erfaring med personalledelse og faglig og administrativ ledelse

har kjennskap til trender og utviklingstrekk av betydning for sektoren

Har god organisasjonsforståelse og erfaring med medbestemmelse i beslutningsprosesser

kjennskap til lov- og avtaleverk i statlig sektor

god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk/skandinavisk og engelsk

I tillegg er det ønskelig at du har erfaring med likestillings- og mangfoldsarbeid.

Personlige egenskaper

Vi ser for oss at du:

jobber strategisk

er resultatorientert, har beslutningsstyrke og evne til prioritering

har evne til å skape nettverk, internt og eksternt

har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner

har en lederstil som fremmer en god organisasjonskultur og som bidrar til at dine medarbeidere trives og kan gjøre sine oppgaver på en best mulig måte

Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1474 Dekan, lønnstrinn 90 - 95, lønnsspenn NOK 1 094 800 - 1 213 200. For særlig godt kvalifiserte kan høyere lønn vurderes.

For nærmere opplysninger kontakt

Rektor Curt Rice, tlf +47 67 23 00 20, e-post:Curt.Rice@nmbu.no

Generell informasjon til søkere

Slik søker du

Søknad sendes elektronisk via linken "Søk stillingen" øverst på denne siden.

Legg ved vitnemål og eventuelle attester. Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søknadsfrist: 19.2.2023

Om Fakultet for landskap and samfunn

Fakultet for landskap og samfunn består av noen av Norges ledende fagmiljøer for by- og regionplanlegging, landskapsarkitektur, landskapsingeniører, eiendomsfag, eiendomsutvikling, folkehelsevitenskap og internasjonale miljø- og utviklingsstudier. Dette studie- og forskningstilbudet utgjør en viktig del av NMBUs innsats innenfor sosial bærekraft.

Landsam har 1300 studenter og 180 ansatte, fordelt på fem institutter og en fakultetsadministrasjon, og tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger som er etterspurte og framtidsrettede. Fakultet er tverrfaglig og arbeider med bærekraftig samfunnsutvikling nasjonalt og internasjonalt.

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

NMBUs fokus er en felles innsats for en bærekraftig framtid. Vårt universitet skal bidra til å sikre framtidens livsgrunnlag, gjennom fremragende forskning, utdanning, formidling og innovasjon. NMBU har 1900 ansatte, hvorav om lag 500 stipendiater, 6700 studenter og er organisert i sju fakulteter.

For NMBU er godt arbeidsmiljø preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no

Søk på stillingen

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

- Vi får en kompetent statsråd som kjenner sektoren veldig godt, og som er klar til å sette i gang fra dag én. Og så er det gøy med en forsker som forskningsminister.
Forskerforum 26.02.2024
Instituttbestyreren var en trivelig kar i de gode gamle dager. En som støttet medarbeiderne når det trengtes, og fordelte det som var av midler, rettferdig og klokt. Som en trygg far i huset.
Forskerforum 26.02.2024
• er landets største og ledende fag- og interesseorganisasjon for ansatte i forskning, høyere utdanning og kunnskapsformidling.
Forskerforum 26.02.2024
Kor langt inn på norsk side strekk grensehandelen med Sverige seg? Butikkdata frå NorgesGruppen gjev nokre svar.
Forskerforum 26.02.2024
Forskerforbundet har over 280 store og små lokallag, og et av de mindre finner vi i administrasjonen på Stortinget. Der har Forskerforbundet manglet en egen tariffavtale. Men nå er avtalen i boks.
Forskerforum 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt