AddToAny

De redaksjonelt ansatte i Morgenbladet har fått tilbud om sluttpakke: - Er i en så alvorlig situasjon at vi må ta grep uavhengig av pressestøtten

Skal kutte med 8 millioner. Ansatte i Morgenbladets redaksjon fikk tirsdag morgen tilbud om sluttpakke. Det bekrefter ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen overfor Journalisten.
- Morgenbladet er i en utfordrende situasjon, i likhet med andre mediehus, der vi står oppi en stor, digital omstilling uten at de digitale inntektene vokser slik vi skulle ønske, sier Jenssen til Journalisten.

- Vi har diskutert ulike løsninger på dette, og en del av det blir tilbud om sluttpakker, sier hun.

Det var Dagens Næringsliv som først kom med nyheten.

Sviktende inntekter og behov for omstilling er begrunnelsen som blir oppgitt fra ledelsen.

Morgenbladet skal kutte med 8 millioner, og de ansatte ble informert om situasjonen på et allmøte tirsdag morgen. Jenssen bekrefter at 6 av 8 millioner kuttes i personalbudsjettet, og sier til Journalisten at det ikke er klart hvordan de to resterende millionene skal kuttes.

- Der har vi ikke detaljene ennå, sier hun.

Redaktøren har heller ikke tall på hvor mange som vil få sluttpakke, og vil ikke si om de har fått signaler om noen kommer til å takke ja.

I slutten av oktober blir det klart hvem som får pressestøtte og hvor mye de ulike mediehusene får.

I fjor fikk Morgenbladet 4,85 millioner kroner. I år har de søkt om å være såkalt «nummer to-avis» i Oslo, i stedet for meningsbærende avis, som de er i dag. Hvis de får medhold på dette kan pressestøtten bli mer enn doblet.

Jenssen sier de likevel er nødt til å kutte så mye:

- Det er fordi vi er i en så alvorlig situasjon at vi må ta grep uavhengig av hvor mye vi får i pressestøtte.

Morgenbladet er eid av mediekonsernet NHST, som også eier blant annet Dagens Næringsliv.

Image-text:

Morgenbladets sjefredaktør Anna B. Jenssen har tilbudt de ansatte sluttpakke. Avisa må spare tilsammen 8 millioner kroner. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Avbrøt et intervju om Ukraina-saken. Utenriksminister Mike Pompeo ble fredag intervjuet av radio journalisten Mary Louise Kelly, som jobber for den amerikanske non-profit-stasjonen National Public Radio (NPR).
Journalisten 25.01.2020
Juryene samles i Oslo. Helga vi nå går inn i blir det avgjort hvem som har tatt de beste bildene og laget de beste videoene i 2019, når de to juryene i Årets bilde-konkurransen samles i Oslo.
Journalisten 24.01.2020
Skal ta av for veksten i PFU-klagebunken. Styret i Norsk Presseforbund har vedtatt budsjettforslaget for 2020, deriblant en økning i personalkostnadene som muliggjør ett nytt og sårt tiltrengt årsverk.
Journalisten 24.01.2020
Gir seg i Forsvarets forum. Forsvarets forum skriver i dag at bladets redaktør, Tor Eigil Stordahl, går av med pensjon. - Jeg kommer fra Vårt Land og i bibelen heter det noe sånt som at alt har sin tid.
Journalisten 24.01.2020
Snart frist for IR-prisen. Hvert år deler Internasjonal Reporter (IR) ut IR-prisen under Skup-konferansen. Målet er å løfte fram journalistikk som på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte har kastet lys over et internasjonalt tema.
Journalisten 24.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt