AddToAny

Dala landhvete og Ølandshvete

Dala landhvete og Ølandshvete
DETTE ER GAMLE LANDSORTER av vårhvete med svensk opprinnelse.
Landsorter er utviklet gjennom jordbrukernes dyrking innen et bestemt område og over en tidsperiode, der man hvert år brukte en del av den høsta avlinga til neste års såkorn. Man kan lett tenke seg at det var de beste områdene i åkrene som ble brukt til såkorn. Det er også de mest tilpassede plantene som utvikler størst aks og flest frø, slik at disse gradvis utgjorde en større og større andel i såkornpopulasjonen. Voksestedets forhold fikk altså endre såkornpopulasjonen, slik at disse landsortene ble svært tilpasset til områdene der de ble dyrket. På fagspråket kalles dette naturlig seleksjon. En landsort vil altså bestå av enkeltplanter som kan være genetisk forskjellige. Dagens moderne hvetesorter består hovedsakelig av planter med samme genotype, det vil si at alle plantene i en åker er genetisk
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

MÜNCHEN: Artezen lanserer ny oljefri deigdeler på iba 2018.
article_print Baker og Konditor 05.10.2018
- For baker- og konditorbransjen tror jeg også det kan være en god idé å tilby kundene mer personlige produkter, sier Peder Inge Furseth, og viser til
article_print Baker og Konditor 05.10.2018
IDUN: Mandag 3. september fikk Idun Webshop nytt design og mer brukervennlige funksjoner. Samtidig ble navnet endret fra Idun Webshop til Kundeportal.
article_print Baker og Konditor 05.10.2018
MÜNCHEN: I statuttene til BKLF står det å lese: Hederstegnet kan tildeles en person som gjør seg fortjent til og viser en stor interesse for bransjen.
article_print Baker og Konditor 05.10.2018
Industrien ser bakover i tid når prosesser skal innoveres.
article_print Baker og Konditor 05.10.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt