AddToAny

Dala landhvete og Ølandshvete

Dala landhvete og Ølandshvete
DETTE ER GAMLE LANDSORTER av vårhvete med svensk opprinnelse.
Landsorter er utviklet gjennom jordbrukernes dyrking innen et bestemt område og over en tidsperiode, der man hvert år brukte en del av den høsta avlinga til neste års såkorn. Man kan lett tenke seg at det var de beste områdene i åkrene som ble brukt til såkorn. Det er også de mest tilpassede plantene som utvikler størst aks og flest frø, slik at disse gradvis utgjorde en større og større andel i såkornpopulasjonen. Voksestedets forhold fikk altså endre såkornpopulasjonen, slik at disse landsortene ble svært tilpasset til områdene der de ble dyrket. På fagspråket kalles dette naturlig seleksjon. En landsort vil altså bestå av enkeltplanter som kan være genetisk forskjellige. Dagens moderne hvetesorter består hovedsakelig av planter med samme genotype, det vil si at alle plantene i en åker er genetisk
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

Ida Gran Jansen (30), kjent fra «Hele Norge Baker» og «Farmen kjendis», har bolle i ovnen, skriver VG.
article_print Baker og Konditor 30.11.2018
- Det er veldig hyggelig å være første bedrift ut i denne sammenheng, det gjør at vi blir sett, sier eier og daglig leder i Edgars Bakeri og Konditori i Mandal, Rune Vindsetmo.
article_print Baker og Konditor 30.11.2018
Først ble det kategoriseier og sammenlagt bronse i VM. Så går Nikolai hen og vinner NM i baking. 2018 er Nikolai Melings år.
article_print Baker og Konditor 30.11.2018
GRØNN VEKST: Samtlige dagligvarekjeder i Norge opplever sterk økning i etterspørselen etter vegetar - og veganalternativer, melder Dagbladet.
article_print Baker og Konditor 30.11.2018
INTERESSEN FOR VÅRE FAG er økende, både blant folk flest og ikke minst i media. Det ble veldig godt synlig under bake-NM.
article_print Baker og Konditor 30.11.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt