AddToAny

Cruisebåt ble ilddåpen

Det er i fjellet Leif Johan Monsøy (35) føler seg mest hjemme. Han hadde aldri sett for seg at et cruiseskip i nød i stormfull sjø skulle bli hans første oppdrag.
Sommeren 2018 gjorde nordmøringen Leif Johan Monsøy alvor av planene om å melde seg inn i Norsk Folkehjelp, i Nesset lokallag. Til daglig jobber han som prosjektleder i en rørleggerbedrift, men på fritida er det fjell og snø og redning i Romsdalen han brenner for.
- Det kommer veldig mange folk hit for å stå på ski, sier han. Han er selv fjellvant, og sammen med kompisene og kona har han vært på mange fjellturer.
- Hver gang anledningen byr seg, er vi ute på tur. Det er så mange fjell her at vi nesten ikke kan gå tom for nye turer. Sunnmøre og Romsdalen er et mekka for oss som liker å gå på ski.
Stefaren til en kompis av Leif Johan er sanitetsleder i Norsk Folkehjelp Nesset, og det var han som virkelig vekket interessen for frivillig arbeid. Ungene var blitt så store at de klarte seg litt mer selv, og da passet det fint for både Leif J
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Solidaritetsungdom Sunnhordland ble etablert i februar, og de femten medlemmene er allerede sterkt engasjert i arbeid med integrering og antirasisme. - Det er viktig å jobbe for at alle skal inkluderes, uansett hva slags bakgrunn de har, sier Leen Badr.
Appell 07.09.2020
Å bistå mennesker i nød blir gjerne sett på en som en plikt. Men i dagens Europa risikerer frivillige hjelpearbeidere som bistår mennesker på flukt å bli fengslet. Hvorfor brukes lover som ble utformet til å straffe menneskesmuglere til å rettsforfølge hjelpearbeidere? Og hvordan har det gått med dem som hittil er blitt arrestert?
Appell 07.09.2020
Har du hvit hud, kan du komme langt i bistandsbransjen. Hvit hud trumfer erfaring, språkkunnskaper og kjennskap til landet du skal jobbe i, mener erfaren bistandsarbeider.
Appell 07.09.2020
Det er verst når det kommer for mye regn til feil tid, forteller småbønder i Mosambik. De lærer å ruste seg mot et tøffere klima.
Appell 07.09.2020
I 1948 kjøpte Nøsted Bruk i Drammen snaut 300 mål skog i Knivsvik ved Drammensfjorden. Bedriften trengte mer råvarer til sin trelastproduksjon.
Appell 07.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt