AddToAny

Byrom langs Oslo havn

Byrom langs Oslo havn
Gode byrom er et resultat av et godt samarbeid. Målet med strategiplanen for Oslos havnepromenade er å legge til rette for at mange kan bidra til å forme byen - både mentalt og fysisk.
ARKITEKTENS BESKRIVELSE White arkitekter, Rodeo arkitekter og Marius Grønning har laget en plan som definerer det overordnede grepet for Havnepromenaden, men som også gir rom for at flere kan delta i arbeidet med å utvikle dette byrommet i fremtiden. Vår plan for Havnepromenaden er et strategisk og prinsipielt dokument som skal bidra til virkeliggjøringen av et holdbart og funksjonelt bymiljø.

For Havnepromenaden er det definert to sett overordnede, strategiske og romlige prinsipper: etablerings- og helhetsprinsippene som håndterer de ulike fasene i etableringen av det offentlige rommet Havnepromenaden. Ved å følge prinsippene, som har ulike tidsperspektiver, vil den ni kilometer lange strekningen utvikles som en rekke ulike promenader langs sjøfronten, som alle har de fundamentale kvalitetene en havnepromenade bør ha: kontakt med vannet, ly for vær og vind og gode forbindelser til byen. Ved å rendyrke disse prinsippene vil hver strekning utvikles som noe eget og unikt.Testbeds Mange mener at byutvikling er en langsom kunst. Vi mener at det ikke trenger å være det. En levende by er i kontinuerlig forandring, og et sted kan etableres mentalt på én dag. Et sted er en opplevelse og et minne av en plass, og kan se ulikt ut for ulike mennesker. Havne
Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektur N

En tungvektskamp mellom Niels Torp og Snøhetta. Astrup Fearnley som ifølge Thomas Thiis-Evensen landet «elegant som en svane». Og et bygningskonsept der Norges arkitektelite tegnet et hus hver.
Arkitektur N 17.12.2021
Parametric Timber Detailing. A parametric toolkit customized for detailing fabrication-ready timber structures
Arkitektur N 17.12.2021
I 2004 ledet Tone Lindheim juryen for den internasjonale konkurransen om Fjordbyens uterom. Sytten år senere evaluerer hun resultatene av en av Norges mest ambisiøse satsninger på landskapsarkitektur.
Arkitektur N 17.12.2021
I nesten fem tiår har arkitektene i danske Tegnestuen Vandkunsten vært pionerer for sosial bærekraft - trofaste forkjempere for fellesskapet, nabolaget, delingsløsninger og inkludering. Nå har de tegnet noen av Oslos dyreste boliger.
Arkitektur N 17.12.2021
Arkitektur N 17.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt