Kjøkkenskriveren
07.09.2021
Navn/rolle/arbeidsted: Kari Sygnestveit, ernæringskoordinator / klinisk ernæringsfysiolog, FoU-avdelingen, Helse Bergen og regional stilling (20 %) i Nasjonal kompetansetjeneste for sykdomsrelatert underernæring, OUS. Bur på Voss og er heldig å ha kontorplass på Voss sjukehus som er del av Helse Bergen.
Når begynner du å tenke på jobben?
Som regel etter at eg har gått ut av døra heime og på veg til jobb, men kan henda tankane har vore innom jobben før den tid også.
Nevn en episode fra arbeidslivet du aldri glemmer?
Ikkje akkurat ein episode, men ein tidlig periode i arbeidslivet, då eg nyutdanna fekk jobb i Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet i 2000. Alt året etter vart etaten ein del av det som no er Helsedirektoratet. Det var ein spennande arbeidsplass med dyktige og kjekke folk og eg fekk jobba med alt i frå oppdatering av Matvaretabellen med data om næringsinnhaldet i matvarer og drikke, formidling av nye anbefalingar for spedbarnsernæring og fylkesvise konferansar, arrangere Den store matdagen på Norsk folkemuseum og reise til Berlin på møte om regelverk for samansetning av mat til spedbarn. Spennande og variert jobb som nyutdanna klinisk ernæringsfysiolog.
Hva trives du best med i jobben?
No trives eg godt med å ha ein jobb som inneber samarbeid med mange ulike yrkesgrupper og personar frå forskjellige stader i organisasjonen. Mat- og ernæringsarbeidet famnar breitt; sjukepleiarar, legar, matfagleg personell, kliniske ernæringsfysiologar. I tillegg syns e
Gå til medietSom regel etter at eg har gått ut av døra heime og på veg til jobb, men kan henda tankane har vore innom jobben før den tid også.
Nevn en episode fra arbeidslivet du aldri glemmer?
Ikkje akkurat ein episode, men ein tidlig periode i arbeidslivet, då eg nyutdanna fekk jobb i Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet i 2000. Alt året etter vart etaten ein del av det som no er Helsedirektoratet. Det var ein spennande arbeidsplass med dyktige og kjekke folk og eg fekk jobba med alt i frå oppdatering av Matvaretabellen med data om næringsinnhaldet i matvarer og drikke, formidling av nye anbefalingar for spedbarnsernæring og fylkesvise konferansar, arrangere Den store matdagen på Norsk folkemuseum og reise til Berlin på møte om regelverk for samansetning av mat til spedbarn. Spennande og variert jobb som nyutdanna klinisk ernæringsfysiolog.
Hva trives du best med i jobben?
No trives eg godt med å ha ein jobb som inneber samarbeid med mange ulike yrkesgrupper og personar frå forskjellige stader i organisasjonen. Mat- og ernæringsarbeidet famnar breitt; sjukepleiarar, legar, matfagleg personell, kliniske ernæringsfysiologar. I tillegg syns e