Baker og Konditor
08.06.2018
BYGG ER DEN KORNARTEN vi dyrker mest av i Norge. Nesten halvparten av kornarealet vårt blir sådd til med bygg, og mye av årsaken ligger i at bygget trenger kortere veksttid enn de andre kornartene.
Derfor passer bygg godt til våre nordlige arealer, og det er bygg som kan dyrkes lengst mot nord og i de mer høyereliggende arealene.
Det aller meste av bygget som produseres blir i dag brukt til fôr, men bygg har flere kvalitetsegenskaper som med fordel kan utnyttes mer til mat. For det første inneholder bygg fiber av type beta-glukan. Det er påvist positive helseeffekter ved inntak av beta-glukan. Disse er først og fremst knyttet til redusert risiko for hjertekar sykdommer, og til en bedre regulering av blodsukkernivå som er positivt for personer med/i risiko for diabetes type II. Disse helseeffektene kan forklares ved betaglukanenes store evne til å binde vann, og som p�
Gå til medietDet aller meste av bygget som produseres blir i dag brukt til fôr, men bygg har flere kvalitetsegenskaper som med fordel kan utnyttes mer til mat. For det første inneholder bygg fiber av type beta-glukan. Det er påvist positive helseeffekter ved inntak av beta-glukan. Disse er først og fremst knyttet til redusert risiko for hjertekar sykdommer, og til en bedre regulering av blodsukkernivå som er positivt for personer med/i risiko for diabetes type II. Disse helseeffektene kan forklares ved betaglukanenes store evne til å binde vann, og som p�


































































































