AddToAny

Boligadvokatens beste tips til årsmøtet og generalforsamlingen

Boligadvokatens beste tips til årsmøtet og generalforsamlingen
For mange er årsmøtet og generalforsamlingen rett rundt hjørnet, og mange har spørsmål knyttet til lading av elbil, utgiftsfordeling, garasjeplasser og vedtektsendringer.
Husk at hvis du er en av dem som ikke stiller, kan du gå glipp av både viktig informasjon og tap av stemmerett i avgjørelser som også påvirker deg.

15.03.2019 Tekst og foto: Linda Ørstavik Öberg.

I disse tider er det mange sameier som kaller inn til årsmøte, og borettslag som kaller inn til generalforsamling.

Her blir blant annet årsregnskap og årsmelding godkjent, man velger styremedlemmer og viktige saker diskuteres og stemmes over.

Mange er ikke klar over hvor viktig dette øverste styrende organet i boligselskapet er.

Disse spørsmålene går igjen

Når det for eksempel vedtas ting som vedlikeholdsarbeid og oppussing av fellesområder og fasader, kan det være greit å ha et ord med laget. Særlig med tanke på at dette ofte betyr økte månedlige utgifter for deg som eier.

Advokat i Huseierne, Annita Magnussen, forteller at det i disse tider er mange som spør om oppdatering av sameiets vedtekter fordi de ikke rakk det i fjor. Den nye eierseksjonsloven krever nemlig at dette skulle vært gjort før årsskiftet.

- I forkant og etterkant av møtene er det også mange som lurer på om sameiet har m

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Juss Tiltak som er søknadspliktige ifølge plan- og bygningsloven må du varsle naboene om. Men det er noen unntak fra hovedregelen.
article_web Hus & Bolig 25.03.2019
Det er en hel rekke med tiltak man kan oppføre på egen tomt uten å søke kommunen om tillatelse. Her gjennomgår vi de vanligste, og hva du likevel må passe på.
article_web Hus & Bolig 25.03.2019
Antallet som benytter seg av svarte tjenester er sunket, men fremdeles er det for mange som ikke tenker over alvoret og konsekvensene ved å benytte seg av useriøs arbeidskraft.
article_web Hus & Bolig 22.03.2019
Oppussing En rapport fra Prognosesenteret på oppdrag fra Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) slår fast at vi bruker for mye penger på overflater og for lite på byggkvalitet. Vi vet rett og slett ikke nok.
article_web Hus & Bolig 22.03.2019
Økonomi Vi er vant til at «vann er gratis i Norge». Faktum er at dette ikke stemmer. Ikke i det hele tatt. Faktisk kan vannforbruk totalt utgjøre ganske store kostnader for en vanlig familie.
article_web Hus & Bolig 21.03.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt