AddToAny

Bodil Maroni Jensen får Tonos formidlerpris

- I en tid hvor det er liten eller ingen dekning av klassisk musikk i dagspressen, er Bodil Maroni Jensens arbeid en redningsplanke, skriver juryen.
22. november ble Bodil Maroni Jensen overrasket i Tonos lokaler i Møllergata 4 i Oslo.

Forfatteren og journalisten trodde hun skulle intervjues om musikkjournalistikk til Tono Nytt, men ble i stedet overrakt Tonos formidlerpris 2022, skriver Tono i en pressemelding.

- Tusen, tusen takk. Denne prisen er ikke bare til meg, men til hele feltet jeg jobber med. Det er en farlig stor oppmuntring, sa Jensen da hun fikk prisen overrekt.

Ønsker å gå i dybden

Jensen er tidligere NRK-journalist, og jobber i dag som frilanser. Hun dekker i all hovedsak klassisk og ny musikk.

I 2015 var det flere i NRK som fikk tilbud om sluttpakke, og Jensen grep muligheten. Da Journalisten intervjuet henne på sensommeren i år, sa hun at det hun satt aller mest pris på som frilansjournalist, var å kunne gjøre sine egne prioriteringer og å gå i dybden på sakene hun arbeider med, nå mest som skrivende journalist og også som forfatter.

- Jeg merket fort hvor stort behov det var for tekster om smalere musikksjangre, både i redaktørstyrte nettmedier og fra flere hold i kulturlivet. Sånn sett har det vært en gunstig tid å etablere seg som frilanser, selv om arbeidet er tidkrevende og lite inntektsbringende, sa hun til Journalisten.

Bodil Maroni Jensen ble overrasket i Tonos lokaler i Møllergata 4 i Oslo. Foto: Kristian Dugstad / Tono

- En redningsplanke

Tonos formidlerpris deles ut en gang i året til enkeltmennesker eller organisasjoner som gjør en eksepsjonell innsats for å øke kunnskapen, forståelsen og begeistringen for musikk og skapingen av den.

Dette er juryens begrunnelse:

«Etter 30 år som musikkjournalist i NRK, tok Bodil Maroni Jensen en modig og risikabel beslutning. Hun våget seg ut som frilans musikkjournalist, spesialisert på klassisk musikk, ny musikk og musikkdramatikk. Risikoen lønte seg, og vi er alle rikere som resultat av valget. Jensen har frihet til å velge hvem og hva hun gir spalteplass. Artiklene, anmeldelsene og podkastene hennes er dyptgående, nyanserte studier av personene og temaene hun undersøker. De fleste av dem ville ikke fått dekning ellers. I en tid hvor det er liten eller ingen dekning av klassisk musikk i dagspressen, er Bodil Maroni Jensens arbeid en redningsplanke.»

Image-text:

Etter 30 år som musikkjournalist i NRK Radio, valgte Bodil Maroni Jensen å bli frilansjournalist i 2015. Nå hedres hun med formidlerpris.

Foto: Morgane Fauconnier

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- Vi mener et utvidet mandat til PST må utløse mer ressurser til kontroll, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.
Journalisten 02.12.2022
Egmont blir diskusjonsforumets tredje eier på to år. Story House Egmont kjøper Diskusjon.no av VG. Egmont eier fra før forumene Kvinneguiden og Doktor Online - og forum knyttet til satsingen Foreldre.no.
Journalisten 02.12.2022
Tilbake på jobb etter sykemelding. NRKs Moskva-korrespondent Gro Holm har vært sykemeldt siden midten av oktober med hjerteproblemer, forteller hun til Dagbladet fredag.
Journalisten 02.12.2022
- Bra å få et eksternt blikk. Sørlandsavisa Fædrelandsvennen har hyret eksterne presseeksperter til å gå gjennom avisas Baneheia-dekning. Det bekrefter ansvarlig redaktør Eivind Ljøstad.
Journalisten 02.12.2022
Den kjente konspirasjonsteoretikeren Alex Jones har begjært seg konkurs etter at han ble dømt til å betale 1 milliard dollar i erstatning til Sandy Hook-ofrene.
Journalisten 02.12.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt