AddToAny

Bob Woodward med ny bok om brevvekslingen mellom Trump og Kim

Bob Woodward med ny bok om brevvekslingen mellom Trump og Kim
Gravelegende utgir sin andre Trump-bok. En ny bok fra Bob Woodward avdekker korrespondansen mellom Donald Trump og Kim Jong-un.
Sistnevnte beskriver forholdet mellom de to lederne som en «fantasifilm»

Det personlige forholdet mellom USAs president og Nord-Koreas leder har vært en viktig drivkraft for det diplomatiske forholdet mellom de to landene de siste årene. Det har vært preget av både gjensidige trusler og fornærmelser og en kjærlighetserklæring fra Trumps side.

I arbeidet med en ny bok har grave journalist Woodward - som sammen med Carl Bernstein avslørte Watergate-skandalen for snart et halvt århundre siden - fått innsyn i 25 brev som ikke har vært offentlig kjent før, skriver forleggeren Simon & Schuster.

Boken har fått tittelen «Rage» (Raseri) og omtales som en oppfølger til «Fear» (Frykt) fra 2018. Den gangen viderebrakte Woodward krass kritikk mot Donald Trump fra en rekke av presidentens nærmeste medarbeidere.

- Vakre brev

Forhandlingene mellom USA og Nord-Korea har gått i stå, og det har kommet lite konkret ut av de tre møtene Kim og Trump har hatt, men sistnevnte bedyrer at han stadig får «veldig vakre» og «utmerkede» brev fra sin motpart på den andre siden av Stillehavet.

Tonen har ikke alltid vært god mellom Kim Jong-un (t.v.) og Donald Trump. En ny bok skal gi innblikk i brevvekslingen mellom de to lederne. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

- Vi ble forelsket, sa Trump på et massemøte noen måneder etter toppmøtet med Kim i Singapore sommeren 2018. Ut fra brevene Woodward har fått tilgang til, har begeistringen vært gjensidig.

«I brevene beskriver Kim båndet mellom lederne som noe fra en 'fantasifilm'", heter det i beskrivelsen av den kommende boken på Amazon. Forlaget skriver også at de to er engasjert i «en ekstraordinær diplomatisk menuett».

Trusler og fornærmelser

I løpet av de årene de har «danset» sammen på den globale politiske scenen - og på Twitter - har Trump også kommet med mindre flatterende omtale av Kim. «Den lille rakettmannen» er den mest kjente fornærmelsen mot den nordkoreanske lederen. Trump truet også med å la «ild og vrede» regne over Nord-Korea.

Kim svarte med å kalle Trump en tunghørt gamling med svekket intellekt, en som «bare sier det han vil si».

- Jeg vil definitivt temme den mentalt forstyrrede gamle sulliken med ild, var noe av det Kim lirte av seg.

En presseinstitusjon

Trump var heller ikke særlig mildt stemt overfor Woodward etter «Fear», som ble solgt i over 1 million eksemplarer på én uke. Boken var «en vits» og «et bedrag», ifølge presidenten, som ikke ble intervjuet før utgivelsen.

I januar i år ble han derimot intervjuet av Woodward i forbindelse med den nye boken, og da var tonen en annen.

- Jeg ble intervjuet av en svært, svært god skribent og journalist. Han sa han jobbet med noe, og denne gangen sa jeg «kanskje jeg kan sitte ned med ham», sa Trump til Fox News.

Woodward er en av USAs fremste politiske journalister og en institusjon og legende i pressekretser. 77-åringen ble for alvor kjent under Watergate-avsløringene tidlig på 1970-tallet, som førte til at Richard Nixon til slutt måtte gå av som president.

Image-text:

Bob Woodward er blant USAs fremste politiske journalister og er trolig aller mest kjent for Watergate-avsløringen, som til slutt førte til Richard Nixons avgang.

Arkivfoto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB scanpix

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Ingen enighet ennå. Den opprinnelige fristen Norsk Journalistlag (NJ) og NRK hadde satt for årets lønnsforhandlinger, var onsdag klokken 16.
Journalisten 24.09.2020
Nye tall presenteres i dag. I starten av september gjennomførte Kommunal Rapport i samarbeid med Pressens offentlighetsutvalg (PU) en undersøkelse av møteoffentligheten i folkevalgte organer under pandemien.
Journalisten 24.09.2020
Drømmer om skikkelig god tid på portrettjobber. I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmålene på e-post, til en rekke personer som er tett på mediebransjen. Håkon Mosvold Larsen er fotograf i NTB.
Journalisten 24.09.2020
Søker seg fortsatt til tradisjonelle statusyrker. Unge med minoritetsbakgrunn søker seg fortsatt til tradisjonelle statusyrker. Journalistikk er ikke blant disse yrkene.
Journalisten 24.09.2020
Men filmene er på engelsk. Barn og ungdom bruker engelsk når de spiller eller ser filmer, men norsk språk er mest vanlig når de følger nyheter.
Journalisten 24.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt