AddToAny

Bli en bedre tohåndskaster med NJFF

Bli en bedre tohåndskaster med NJFF
Forbundet skal ruste opp sine fluekasteinstruktører. Vi ble med på tohåndssamling i Driva, for å se hva som kreves for å få bukt med «grisehalene». Med oss i stangrøret fikk vi en rekke gode tips til tohåndskasterne.
- Gjør det så enkelt som mulig. Vi må huske på at vi jobber ut fra naturens lover.

Fylkesinstruktør i NJFF Møre og Romsdal, Frank Henry Strifeldt, leder en lydhør forsamling ved Øyan gård i Driva.

I alt 17 lokal- og fylkesinstruktører fra hele landet deltar på samlinga, som skal gi dem kompetanse til å drive kurs i tohånds fluekasting.

Strifeldt gestikulerer med armene. Altaværingen i Hardy-uniform har selv utviklet innholdet for samlinga. På programmet står blant annet innføring og øving i kasteteknikker, innlæringsmetodikk, veiledning av kursdeltakere, og gjennomføring av kursvirksomhet.

For anledningen har NJFF leid valdet Flatvad, i fall teori kan omgjøres i praksis, før vi skriver sesongslutt på Nordmøre.

- Gjør det så enkelt som mulig, formaner overinstruktør Strifeldt foran elevene. Lett å si, ikke så lett å gjøre for en fersking

Tohåndsfisket i endring

Tidligere har NJFF utdannet instruktører med hovedfokus på enhånds. For å møte etterspørselen, ønsker nå forbundet å utdanne flere instruktører med tohånds som sin «gren».

I løpet av samlinga skal instruktørene innom seks ulike kast, prøve ulike stenger og snørekombinasjoner.

- Ved å jobbe parvis, blir det enklere å se hvordan kastingen kan forbedres, i tillegg kan man hjelpe hverandre med å kommunisere bedre. Strifeldt anbefaler at man starter med flytesnøre i undervisningen, da det kreves langt mer timing med synkeline.

- Det viktigste er å ta vare på energien i kastet. Ikke kast med høyre arma, den brukes bare til å styre. Bruk kun fire fingre, og

Les mer

Flere saker fra Jakt & Fiske

En jeger er i Eidsivating lagmannsrett dømt til 90 dagers ubetinget fengsel og tap av jaktretten i fem år for å ha skutt en ulv to dager før lisensjakten åpnet.
Jakt & Fiske 12.12.2019
I 40 år har Elin F. Wittusen satt sitt tydelige preg på irsksettermiljøet spesielt, og fuglehundmiljøet generelt. Hennes liv er nå blitt bok.
Jakt & Fiske 12.12.2019
Årstiden tilsier is på en del saltvann langs vår langstrakte kyst. Det gjør isfisket lett tilgjengelig. Lader du skreppa med reker og sild, er du nesten garantert fisk. Vi snakker spennende artsutvalg og prima matfisk.
Jakt & Fiske 12.12.2019
Franz-Albrecht Öttingen-Spielberg er det nærmeste du kommer en internasjonal jaktkjendis. Årsaken er ferdighetene med rifla under drivjakt på villsvin. Vi møtte ham i bøkeskogen i Frankrike i høst
Jakt & Fiske 11.12.2019
I Jegere er at vi får et grundig dypdykk i hvordan våre forfedre trolig jaktet ullhårene neshorn og mammuter, tok sjøveien til Norge, og med tiden ble villsvin- og hjortejegere.
Jakt & Fiske 09.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt