AddToAny

BILDE AV EN BAR

BILDE AV EN BAR

På et hjørne i Bergen byr Knudsen Berg Hindenes på nye tråder i fortellingen om byen.

Det opprinnelige interiøret i de lyse lokalene på hjørne av Fjøsangerveien og Ibsensgate ble tegnet for Bergen Privatbank i 1937 av arkitektene Arnesen & Darre Kaarbø. Edward Hoppers maleri "Nighthawks" fra 1942 har vært en inspirasjon for interiøret i Bien Snackbar, sammen med lokalets historie og tidligere interiør. Lokalets plassering og form har mye av den samme karakteren som Hoppers maleri. I tillegg til å planlegge en ny bar, bestod prosjektet i å utforme møbler og andre komponenter. Bruk av heltre ble valgt som et gjennomgående tema. Vi ønsket også skape et neddempet uttrykk ved å spille på møblenes karakter og materialer.

Innvendig måtte eksisterende interiør rives, med noen få unntak. Da takhøyden var god ble den gamle himlingen brukt som underlag for den nye. Her ble det lagt inn nytt elektrisk- og ventilasjonsanlegg. Vi valgte også å beholde noen av gulvflisene, og å legge linoleum i de andre partiene.

Som i Hoppers "barbilde" er bardisken et viktig del av rommet. Vi la disken

Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektur N

Hva gjør man når toalettbygget er ved å gå opp i limingen? Skal man rive og bygge nytt? Eller kanskje bytte ut panel og tak?
Arkitektur N 24.09.2021
Hva gjør du hvis du bor i byen og har fått unge nummer tre, og egentlig ikke har lyst til å flytte av den grunn? Da er det å ringe arkitekten.
Arkitektur N 24.09.2021
«Hytten er bygget over en kvadratisk geometri, og er en enkel abstrakt form, som i møte med naturens kompleksitet gjør oss bevisste på den organiske naturen og vår væren i verden.
Arkitektur N 24.09.2021
Utkikkspunkt Vaulalia er et lite forsamlingslokale som ligger tilbaketrukket i en åsside med utsikt over fjordlandskapet i Bjørheimsbygd i Rogaland.
Arkitektur N 24.09.2021
Hvor går grensen for når et restaurert interiør oppleves som et historisk rom, en utstilling eller et museum? Hos Telegrafen i Drøbak er interiøret tilbakeført i gammel stil og dekorert med objekter som formidler husets historie.
Arkitektur N 24.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt