Baker og Konditor
05.05.2017
Hvordan har glutenfri-trenden påvirket bakernes hverdag? Det forsøker Ragnhild Toto Mamen å svare på i sin bacheloroppgave.
Da yrkesfaglærerstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) Ragnhild Toto Mamen skulle skrive bacheloroppgaven sin valgte hun følgende problemstilling: «På hvilken måte påvirker etterspørselen av glutenfrie produkter yrkesutøvelsen til bakere? »
Datainnsamlingen til undersøkelsen startet allerede høsten 2015 da yrkesfaglærerstudentene ved Høgskolen i Oslo var med på arbeidet med datainnsamling til rapporten «Yrkesutøvelse i restaurant- og matfagene - Arbeidsoppgaver, prioriteringer og forskjeller». Her ble blant annet bakere spurt om hvorvidt de deltar i arbeidet med utvikling av resepter for ulike allergi- og matintoleranseprodukter.
I forbindelse med bacheloroppgaven sin har Mamen i tillegg gjennomført individuelle intervjuer bygget opp etter Kvale & Brinkmann's (2015) mal med syv stadier. Fire bakere på Vestlandet er intervjuet. To av dem jobber i håndverksbakerier og to av dem
Gå til medietDatainnsamlingen til undersøkelsen startet allerede høsten 2015 da yrkesfaglærerstudentene ved Høgskolen i Oslo var med på arbeidet med datainnsamling til rapporten «Yrkesutøvelse i restaurant- og matfagene - Arbeidsoppgaver, prioriteringer og forskjeller». Her ble blant annet bakere spurt om hvorvidt de deltar i arbeidet med utvikling av resepter for ulike allergi- og matintoleranseprodukter.
I forbindelse med bacheloroppgaven sin har Mamen i tillegg gjennomført individuelle intervjuer bygget opp etter Kvale & Brinkmann's (2015) mal med syv stadier. Fire bakere på Vestlandet er intervjuet. To av dem jobber i håndverksbakerier og to av dem