AddToAny

Ba om én milliard, men fikk ingenting av regjeringa: - Skal jobbe opp mot Stortinget i helga

Ba om én milliard, men fikk ingenting av regjeringa: - Skal jobbe opp mot Stortinget i helga
MBL mener mediebransjen trenger spesifikke ordninger for å holde journalister i arbeid.
Da regjeringa la fram ny tiltakspakke for næringslivet fredag formiddag, var det ingen spesifikke tiltak rettet mot mediebransjen.

- Det er mange som har det krevende nå, derfor er det fint at regjeringa kommer med generelle tiltak. Men det trengs fortsatt spesifikke tiltak rettet mot mediebedriftene, sier Randi S. Øgrey, administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening (MBL), til Journalisten.

MBL hadde på forhånd ønsket én milliard til mediene for å bøte på det store fallet av annonseinntekter mange opplever.

- Mediebedriftene har en samfunnsviktig funksjon. Nå jobbes det på spreng, og det gjøres en stor innsats for å gi folk samfunnsviktig informasjon. Sånn som det er nå, er vi en del av den demokratiske infrastrukturen, sier hun til Journalisten og legger til:

- Derfor trenger vi en spesifikk pakke for å fortsette å jobbe i en situasjon der annonseinntektene raser.

Venter på detaljer

Hun er spesielt opptatt av at mediebedriftene trenger støtte slik at journalistene kan jobbe, og er usikker på om den generelle kompensasjonspakka som ble lagt fram fredag, bidrar til det.

Øgrey legger til at den kan være viktig for de mediebedriftene som har dårlig likviditet. Hun presiserer også at detaljene for den nye pakken ennå ikke har kommet, sånn at de ikke helt vet hvordan den vil slå ut.

- Helt vitalt

Presseorganisasjonene skal i alle fall fortsette å jobbe med å få på plass en tiltakspakke til mediene, sier Øgrey.

- Vi jobber godt sammen i bransjen og skal jobbe opp mot Stortinget i helga.

- Så det blir ingen frihelg på dere?

- Nei, her er alle mann på dekk. Det blir full jobbing i helga for å se hva vi kan få til med Stortinget. Det haster, noe vi har sagt i over en uke nå.

- Det er mange bransjer som ber om penger nå. Hvorfor skal mediebedriftene få en spesifikk pakke?

- Først og fremst for å sikre mediemangfoldet i en tid der vi ser at det er mer behov for journalistikk og redaksjonelt innhold enn noen gang, på alle plattformer. Det er helt vitalt i en krise at mediene er i stand til å oppfylle sin samfunnsfunksjon.

- Millionene raser jo ut av annonsemarkedet, som går ut over vår evne til å finansiere journalistikken. Derfor haster det, sier Øgrey videre.

Image-text:

Randi S. Øgrey, administrerende direktør i MBL, mener mediene på få en spesifikk krisepakke.

Foto: Erlend Daae / NTB scanpix

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- Mange opplever at strikken er strukket langt. I 2015 hadde NRK over 2000 faste redaksjonelle årsverk. Etter dette har det bare blitt færre og færre. I fjor var det 113 færre enn i 2015, ifølge tall Journalisten har fått fra NRK.
Journalisten 25.01.2021
Omstridt Trump-utnevnt leder fikk sparken etter to timer.
Journalisten 25.01.2021
- Har vært et annerledes år på grunn av covid-19. Aller Media-eide Dagbladet hadde en omsetning på 584 millioner kroner i forrige regnskapsperiode. Bruttoresultatet gikk ned med 16 millioner kroner.
Journalisten 25.01.2021
Ny podkast med tips til hvordan unngå 4.14-fella. - Min personlige teori har i alle år vært at det handler om at vi er konfliktsky. I den siste episoden til Norsk Redaktørforenings podkast Hotline, er temaet «Slik unngår du 4.14-fella!».
Journalisten 24.01.2021
Et terningkast kan løfte deg til himmels, eller det kan sende deg ut i mørket med sår og rifter i hjerte, sjel og bunnlinje. Vet terningtrillerne hva de lefler med?
Journalisten 23.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt