AddToAny

Avinors krise er så vidt i ganAvinor: Beredskapen er meget god

Avinors krise er så vidt i ganAvinor: Beredskapen er meget god
Hadde Avinor vært en privat bedrift, ville de vært konkurs før sommeren. Nå forbereder de ansatte seg på tøffe kutt, outsourcing og oppsigelser.Avinor avviser at det er noe å utsette på beredskapen på lufthavnene.
Da Norge og verden stengte ned i mars, ble luftfarten en av de hardest rammede sektorene. Flyselskapene blør penger, taxfree-aktørene permitterer i stort antall, og Avinor spår et inntektsfall på 7-8 milliarder kroner i 2020.
Ingen har tro på at luftfarten kommer seg på beina med det første. Prognosene tilsier lav trafikk hele neste år. Og kanskje enda lenger.
Det får konsekvenser for Avinors ansatte.

Evig innsparing. På Stavanger lufthavn har Norwegian parkert flere titalls fly. Ingen aner når de kommer i lufta igjen. De ansatte er på plass for å sikre beredskapen for den vesle trafikken som fortsatt går. NTL-tillitsvalgt Jone Andersen stålsetter seg nå for innsparingsprogrammet som settes i verk.
- Vi er nettopp ferdige med forrige spareprogram. Vi har skjært ned, men likevel kommer det et nytt spareprogram. De mener at vi er for dyre, sier Andersen.
De ansatte i brann- og redning driver også med vedlikeholdsoppgaver - kalt plasstjeneste. NTLerne forteller om vedlikeholdsoppgaver som skyves på og en annen holdning til drifta.
- Før hadde vi et forhold til flyplassen. Nå er det ikke det samme, sier Trond Høgemark.
En annen bekymring er hva som skjer dersom de blir outsourcet. I dag har de en avtale om særaldersgrense, men om de blir outsourcet, føler de seg ikke trygge på at denne blir med videre.
- Jeg må regne med flere endringer før jeg skal slutte, sier Torbjørn Harbo.

Hektisk. Selv om trafikken stupte fra mars av, sier de at de aldri har hatt det så travelt som i vår og sommer. Rett før koronapandemien rammet, brant parkeringshuset på Sola ned, og plasstjenesten måtte etablere ny parkeringsplass i en fart. Tilfeldigvis var en gammel hangar nettopp revet, så det ble mye jobb med asfaltering og oppmerking for de ansatte.
NTLerne i Stavanger mener det ikke er mye innsparing å hente på bemanninga og tjenestene de leverer.
- Det er «peanuts» å hente på bemanning. De tar først de lavthengende fruktene og starter nederst. De beg
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NTL-magasinet

NTL-magasinet 18.11.2020
Italia registrerte i starten av november 580 koronarelaterte dødsfall på én dag, det høyeste tallet siden midten av april. Over 35 000 nye smittetilfeller er meldt inn, og landet hadde per 11.
NTL-magasinet 18.11.2020
Det amerikanske statseide jernbaneselskapet Amtrak advarer om at de kan bli tvunget til å kutte 2400 arbeidsplasser, hvis ikke en økonomisk redningspakke kommer på plass, skriver Reuters.
NTL-magasinet 18.11.2020
LOfavør slutter fra og med i år å sende ut vilkår, forsikringsbevis eller reisekort per post. I stedet blir det gjort tilgjengelig digitalt.
NTL-magasinet 18.11.2020
Om det er førstehjelp i påskefjellet eller opprydning etter eksplosjonen i Libanon: Alt handler om solidaritet for Henriette Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.
NTL-magasinet 18.11.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt