AddToAny

Askerbibliotekene er Årets Bok til alle-bibliotek 2022

Bibliotekene får prisen for sin innsats og engasjement for demokratisering av litteraturen gjennom arbeidet med Leseombudsordningen.
Foreningen Leser søker bok deler hvert år ut prisen Årets Bok til alle-bibliotek til et bibliotek som har gjort en særskilt god innsats for å nå de som leser i motvind.

- Vi er veldig glade og takknemlige for at vi har blitt tildelt denne prisen, sier biblioteksjef i Askerbibliotekene, Eirunn Eriksen Gauslaa ifølge en pressemelding fra Leser søker bok.

- Askerbibliotekene er opptatt av å ha et tilbud til de som ikke kan komme seg på biblioteket selv, og gi gode litteraturopplevelser til alle. Vi har jobbet aktivt med å rekruttere leseombud og har investert tid til dem. Det å kunne tilby dem en felles arena hvor de kan dele erfaringer og få litt påfyll, har vært viktig for oss, sier biblioteksjefen.

Leseombud

Leseombud er frivillige som leser høyt for andre, men det å være et Leseombud er også så mye mer. Leseombud er historiefortellere og gledesspredere, et lysp

Les mer

Flere saker fra Bok og bibliotek

«Når noen stikker en kniv inn i deg, er det en førstepersonshistorie. Det er en «jeg»-historie,» sa romanaktuelle Salman Rushdie nylig til The New Yorker.
Bok og bibliotek 22.03.2023
Best i fylket i 2023, best i landet i 2019, og stadig fremme i diskusjoner om ytringsfrihet. Ifølge biblioteksjef Anne Marken ligger noe av suksessen i det å være kombinasjonsbibliotek.
Bok og bibliotek 13.03.2023
Ledelsen og Bibliotekarforbundets tillitsvalgte ved Deichman har ikke klart å bli enige om ny arbeidstidsavtale. Etter 1. april vil bibliotekarene derfor kun jobbe innenfor ordinær arbeidstid, altså fra 7 til 17.
Bok og bibliotek 07.03.2023
- Vi kommer til å få de største kuttene Nasjonalbiblioteket har hatt i moderne tid, sier nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre til Forskerforum.
Bok og bibliotek 03.03.2023
Ett av fem folkebibliotek synes rollen som uavhengig debattarena er problematisk. Det viser en fersk spørreundersøkelse utført av Norsk Bibliotekforening.
Bok og bibliotek 28.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt