AddToAny

Ann-Kristin Hanssen ble valgt til ny leder av NJ Nord

- Historisk. Fredag ble de fire nordnorske lokallagene i Norsk Journalistlag til ett. Det nye NJ Nord ble opprettet under et stiftelsesmøte under Svarta Natta-konferansen i Tromsø.
Nyvalgt leder er Ann-Kristin Hanssen, journalist og klubbleder i Narvik-avisen Fremover.

- Jeg er ydmyk og takknemlig, er det ikke det man sier? sier hun til Journalisten etter møtet.

- Jeg tenker dette kan bli morsomt. Det er jo historisk å få lov til å bygge opp noe nytt. Så jeg gleder meg fremover, sier hun også.

Vil skape mer aktivitet

Hanssen var tidligere leder i NJ Hålogaland som nå er historie. Samtidig er hun også andre vara til landsstyret i NJ.

- Målet vårt er at lokallaget skal være en drivkraft for å få mye aktivitet for alle medlemmene, ikke bare i de store byene, sier hun.

I tillegg Ann-Kristin Hanssen ble følgende valgt til styret i NJ Nord:

Nestleder: Stian Hansen i Finnmarken

Kasserer: Laila Lanes i NRK Troms

Styremedlem: Anne Gro Gaup fra Avvir

Styremedlem: Lars-Richard Olsen i Harstad Tidende

Styremedlem: Vegard Skorpen i Rana Blad

Styremedlem: Kari Skeie i NRK Nordland

Styremedlem: Linda Vaeng Sæbbe i Nordlys

Det nye styret. Fra venstre: Laila Lanes, Lars-Richard Olsen, Ann-Kristin Hanssen, Anne Gro Gaup og Stian Hansen. Linda Vang Sæbbe var ikke tilstede. Foto: Eskil Wie Furunes

- Har litt å bevise

Nestleder i Norsk Journalistlag, Dag Idar Tryggestad, har tro på nyetableringen.

- Jeg ser veldig frem til at dette skal sjøsettes. Jeg synes vi har fått et styre som har bredde og pågangsmot. Dette skal bli bra, sier han.

Det har vært stor skepsis til sammenslåingen av lokallagene i nord, og flere har uttalt seg kritisk til prosjektet.

- Vi er klar over at vi har litt å bevise for de som er skeptiske. Men jeg tror til neste årsmøte, så har dette styret visst at de har skapt aktivitet, sier Tryggestad.

- Og hvis evalueringen viser dette har vært mislykket?

- Landsstyret har sagt at vi har ingen prestisje knyttet til dette. Hvis det er behov for å justere, så gjør vi det. Vi er opptatt av at vi til enhver tid skal ha den beste organiseringen av NJ, svarer han.

Image-text:

Ann-Kristin Hanssen er journalist i Fremover i Narvik, og vara i Norsk Journalistlags landsstyre. Foto: Eskil Wie Furunes

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Jobber med sikkerhetspersonell. Både demonstranter og politifolk har det siste døgnet gått løs på journalister som dekker opptøyene i USA.
Journalisten 31.05.2020
Måtte eskorteres bort av sikkerhetsvakter. Et reportasjeteam fra Fox News, som sendte direkte fra protestene utenfor Det hvite hus, ble angrepet av demonstranter og måtte flykte fra stedet.
Journalisten 31.05.2020
- Hvert spark blir vist, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.
Journalisten 31.05.2020
Var første nyhetskanal med 24-timers dekning Mandag er det 40 år siden CNN startet sendingene som verdens første nyhetskanal med 24-timers dekning. I dag er kanalen forhatt av USAs president Donald Trump.
Journalisten 31.05.2020
Veibombe gikk av. To personer er drept i et angrep som var rettet mot ansatte i en TV-stasjon i Afghanistans hovedstad Kabul. Veibomben gikk av idet en minibuss med 15 personer som jobber for en privat afghansk TV-stasjon, kjørte forbi.
Journalisten 30.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt