AddToAny

Amanda Knox med krass kritikk av mediene: - Ble fremstilt som «utspekulert, psykopat, dopet, hore, skyldig»

Tilbake i Italia. Amerikanske Amanda Knox kom med krass kritikk av mediene da hun talte på en italiensk konferanse, fire år etter at hun ble frikjent for drap i Italia.
Knox tilbrakte fire år i fengsel etter at britiske Meredith Kercher ble funnet drept i leiligheten de to utvekslingsstudentene delte i Perugia i 2007.

Lørdag var 31 år gamle Knox tilbake i Italia for første gang siden hun forlot landet etter frikjennelsen i 2011. Hun var invitert til en paneldebatt med tittelen «Medierettssaken» på strafferettsfestivalen i Modena.

Knox sa hun ble fremstilt i internasjonale medier som «utspekulert, psykopat, dopet, hore, skyldig». Hun kom også med krass kritikk av italiensk påtalemyndighet.

- For å være ærlig, så er jeg redd. Redd for å bli trakassert, hånet, for å bli fanget og for at nye anklager skal rettes mot meg, sa Knox gjennom tårene.

Hun sier hun vet at hun er en kontroversiell person i offentligheten, spesielt i Italia, på tross av frikjennelsen,

- Jeg har kommet tilbake fordi jeg var nødt til å gjøre det. Det var en gang da jeg følte meg hjemme i dette vakre landet, og jeg håper at jeg en dag vil få den følelsen tilbake, sa Knox i talen, som ble holdt på italiensk og avsluttet med stående applaus fra publikum.

I 2007 ble Knox sammen med sin daværende kjæreste, Raffaele Sollecito, og Rudy Guede anklaget for å ha drept Kercher. Etter en lang rettsprosess ble Knox og Sollecito frikjent i Italias øverste domstol i 2015. Guede soner fortsatt en 16 år lang straff.

Kercher-familiens advokat har beskrevet konferansens invitasjon til Knox som upassende.

Image-text:

Amanda Knox holdt en følelsesladd tale på strafferettsfestivalen i Modena i Nord-Italia lørdag. Foto: Reuters / NTB scanpix

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Ble dømt til 14 dagers ubetinget fengsel i lagmannsretten.
Journalisten 22.07.2019
Over 40 skadd i gjengangrep på demonstranter i Hongkong. Raseriet sydet i Hongkong mandag over et voldelig angrep på demonstranter på en metrostasjon og inne i lokaltog.
Journalisten 22.07.2019
- Er en tradisjon, heller enn en trend. - Det er nesten en egen sjanger. Det er en mulighet for en fotograf til å dykke inn i et smalt tema, og skape en historie der en dyrker monotoni, sier fotograf Erlend Berge til Journalisten.
Journalisten 22.07.2019
- Feil av politiet å gi et inntrykk om at du risikerer å bli straffet bare for å ta bilder, sier Jon Wessel-Aas.
Journalisten 19.07.2019
Mener manglende omstilling og alternative medier er årsaken.
Journalisten 19.07.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt