AddToAny

Aktuelt Stormen: - Må stå på nå før snøen kommer

I uka som gikk har helikoptre vært i lufta for å kartlegge skadene og det arbeides på spreng med taksering og koordinering med driftsapparatet for å kunne redde mest mulig stormfelt virke før snøen kommer.
Men en fullstendig og god oversikt har det ikke lyktes Norsk Skogbruk å få ta i ennå.

Tidlig tirsdag hadde imidlertid Skogbrand allerede fått inn over 300 skademeldinger, men fortsatt var mange rammede uten dekning.

Samtidig ble det varslet at omfanget var vanskelig å anslå, men at det dreier seg om store områder og mye skog. Flyvninger er blitt gjennomført i løpet av uka, fra Lillehammer og sørover. på onsdagen. Og Landbruks- og matminister Sandra Borch var med på befaring og helikoptertur over Lillehammer-området, sammen med blant annet Skogbrand og statsforvalteren.

I tillegg til helikopterbilder arbeider Nibio med å koordinere initiativ for å framskaffe høyoppløselige satellittbilder over sentrale skadeområder. - Dette gjøres via DSB og EU's Copernicusprogram. Også endringsanalyse basert på Sentinel-1 og Sentinel-2 er aktuelt via Nibio og Blom. Dette vil avklares de nærmeste dagene. Ved god koordinering kan vi kjøpe bilder og gjennomføre analyser som gjøres tilgjengelig for alle. De

Les mer

Flere saker fra Norsk Skogbruk

Interessen for skogeiendom er stigende, både som investeringsobjekt og som reservoir av biomasse. Det skjønner også vårt eget KLP som tidligere har investert 1,5 milliard kroner i skog i Sverige, Finland og Baltikum.
Norsk Skogbruk 21.01.2022
Skogfrøverket har i mange år hatt retningslinjer for bruksområder og verktøy for valg av frø- og plantemateriale av gran og furu for å sikre god vekst og klimatilpasning.
Norsk Skogbruk 20.01.2022
Det blir resultatet av den nye tømmerterminalen på Hauerseter når den er i full drift. Onsdag åpnet samferdselsminister Jon-Ivar Nygård terminalen.
Norsk Skogbruk 20.01.2022
Hele 322 klasser med kanskje så mye som 8000 elever deltok da Skogkurs og Skogselskapet i felleskap arrangerte «Kongle for en dag». Ved å tilby skolene et fikst ferdig opplegg som tar utgangspunkt i læreplanen for de ulike klassetrinn...
Norsk Skogbruk 19.01.2022
For artsmangfoldet i skogen er både hogst og fjerning av alle nedblåste trær etter en storm negativt.
Norsk Skogbruk 18.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt