![9 påskefakta om eggeskallet 9 påskefakta om eggeskallet](https://fagpressenytt.no/sites/default/files/styles/thumbnail/public/articles/web-9-paskefak.png?itok=cvasRaHO)
Veier 5-6 gram
Et gjennomsnittlig eggeskall veier ifølge Felleskjøpet fem-seks gram og er cirka 0,3 millimeter tykt.
Vekta utgjør omtrent en tidel av eggets totale vekt. Ifølge Prios står plomma for tre tideler og hviten for de resterende seks tidelene.
Vi kaster 7000 tonn eggeskall hvert år
Ifølge Statistisk sentralbyrå spiser Norges befolkning i gjennomsnitt drøyt 200 egg i året. Det er 13 kilo, det.
Byrået sier ikke noe om skallet eventuelt er med i denne beregningen, så det følgende regnestykket blir derfor ikke 100 prosent til å stole på.
Men hvis vi trekker fra litt for de små irriterende skallbitene som alltid havner oppi når vi kakker egget, så kan vi si at vi kaster rundt 7 millioner kilo med eggeskall hvert år.
Består av 95 prosent kalsiumkarbonat
Det meste av de 7000 tonnene består av kalsiumkarbonat, eller kalk som det også kalles. Den kjemiske formelen er CaCO 3, altså ett kalsiumatom, ett karbon