AddToAny

7 måter å få ned strømregningen på

Vi har gått fra rekordbillig strøm i 2020 til rekorddyr strøm i 2021. Strømprisen får du ikke gjort noe med, men du kan gjøre noen enkle grep for å senke forbruket og spare penger! Foto: Pixabay.
Gjennomsnittlig strømpris for husholdningene, utenom avgifter og nettleie, var 50,9 øre/kWh i 2. kvartal 2021. Det var over tre ganger så høy pris som i 2. kvartal 2020, ifølge tall fra SSB.

I tillegg har vi den siste måneden hatt stabilt høye priser på det dobbelte av snittprisen andre kvartal.

Fortsetter det slik går husholdningene en brutal vinter i møte, med strømregninger som er skyhøye sammenlignet med det man betalte i 2020.

Med andre ord så kan man fremover spare mye strøm og penger ved å bruke strømmen litt smartere og legge om noen av (u)vanene sine.

Rekordhøye strømpriser - hvilke grep bør jeg gjøre nå?

1. Ha en god strømavtale

Rundt halvparten av strømforbruket vårt går til oppvarming, og nettopp derfor er det så viktig å ha en god strømavtale.

Det var husholdninger med fastpriskontrakter som i gjennomsnitt hadde lavest strømpris i 2. kvartal 2021, og de som har inngått en slik avtale i år nyter godt av det nå.

Vi ser nå at veldig mange ringer og lurer på om de skal inngå en slik fastprisavtale.

Problemet med fastpris er stort sett at folk inngår det for sent. Det er først når prisen er høy at folk ønsker fastpris, og da er selvsagt prisen også der høy. Hvorvidt man tjener på det kommer an på hvordan prisen utvikler seg fremover, og den fasiten får man i etterkant.

De som har spotpris nå betaler mye mer enn de som inngikk fastpris tidligere i år, men siden spotpris historisk sett har vært billigst på sikt så anbefaler vi fortsatt det.

Når det kommer til valg av avtale, er det alltid viktig å se på bindingstiden, påslaget og den faste månedsprisen. O

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Hurdalsplattformen slår fast at flere skal kunne eie egen bolig, eiendomsskatten skal fryses på dagens satser og bankkonkurransen skal økes. Se hvordan bolighverdagen din påvirkes av en ny regjering.
Hus & Bolig 14.10.2021
Den avtroppende regjeringen øker formuesskatten for hytter og dyre eiendommer, og kutter elavgiften med 9 prosent for å hjelpe husholdningene med økende strømregninger.
Hus & Bolig 12.10.2021
Det blir mye dyrere å bo i årene fremover. Det kommer frem i Huseiernes Bokostnadsindeks for 2021. Se tallene for din kommune!
Hus & Bolig 07.10.2021
Huseierne og syv andre organisasjoner har klaget Elhub inn til Konkurransetilsynet. Det gjør vi fordi vi mener at kraftleverandørene i dag har et klart konkurransefortrinn når det kommer til utnyttelse av kundenes strømdata.
Hus & Bolig 04.10.2021
De fleste bankene har satt opp renten første gang, og tre-fire rentehevinger ventes det neste året. Er det da lurt å binde renten og velge fastrente? Her er momentene du må tenke på!
Hus & Bolig 01.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt