Kjøttbransjen
05.11.2020
Norske forbrukere har høy tillit til det norske landbruket. Men et økende antall er usikre på hvordan de norske produksjonsdyrene egentlig lever.
Opplysningskontoret for egg og kjøtt, (Mat-Prat), kartlegger regelmessig hva norske forbrukere mener om norsk matproduksjon. De ser vesentlige endringer i forbrukers oppfatning av dyrevelferd fra de startet målingene for ti år siden.
FORTSATT SKJØRT
- Kylling er det dyreslaget hvor flest forbrukere tror dyrevelferden er dårlig, tett etterfulgt av verpehøns og oppdrettslaks. Deretter kommer grisene. Inntrykket av dyrevelferden for svin fikk seg en kraftig nedgang i fjor. I år ser vi at korona har bidratt til at inntrykket av norsk matproduksjon er styrket, og det påvirker inntrykket av dyrevelferden for svin positivt. Men inntrykket av forholdene for norske griser er fortsatt skjørt, sier Dag Henning Reksnes, direktør i MatPrat.
DYREVELFERD ENGASJERER
Det er ikke tvil om at dyrevelferd engasjerer, og norske forbrukere tar det som en s
Gå til medietFORTSATT SKJØRT
- Kylling er det dyreslaget hvor flest forbrukere tror dyrevelferden er dårlig, tett etterfulgt av verpehøns og oppdrettslaks. Deretter kommer grisene. Inntrykket av dyrevelferden for svin fikk seg en kraftig nedgang i fjor. I år ser vi at korona har bidratt til at inntrykket av norsk matproduksjon er styrket, og det påvirker inntrykket av dyrevelferden for svin positivt. Men inntrykket av forholdene for norske griser er fortsatt skjørt, sier Dag Henning Reksnes, direktør i MatPrat.
DYREVELFERD ENGASJERER
Det er ikke tvil om at dyrevelferd engasjerer, og norske forbrukere tar det som en s