Kjøttbransjen
05.11.2020
Årets lammesesong kan så langt oppsummeres i tre hovedpunkter: Lavere volum, høyere vekter og god klassifisering.
Årets lammesesong er i skrivende stund ikke avsluttet. Basert på foreløpige tall kan likevel Morten Røe, fagsjef klassifisering i Animalia, gi følgende oversiktsbilde når rundt 75 prosent av forventet volum er slaktet:
SLAKTET VEL 700 000 LAM
- Pr. 12. oktober var det slaktet 704 000 lam, mot 732 000 på samme tid i fjor, dvs. en reduksjon på knapt fire prosent. Så langt i år har 10 900 produsenter levert lam til slakt, mot 12 100 i 2019, dvs. en reduksjon på hele ti prosent.
Om lag 900 av de 1200 som har gitt seg som lammeprodusenter i løpet av det siste året, holder til i region Vestland. De produsentene som fortsatt holder på, har imidlertid produsert bedre enn noensinne. Middelvekten har økt fra 18,5 i 2016 til 19,6 kilo i 2020. Bare i det ekstremt gode beiteåret 2015 endte vi enda høyere - på 19,9 kilo, forteller Røe.
Siden 1996 har antallet produsenter som driver med sau gått ned fra ca. 2
Gå til medietSLAKTET VEL 700 000 LAM
- Pr. 12. oktober var det slaktet 704 000 lam, mot 732 000 på samme tid i fjor, dvs. en reduksjon på knapt fire prosent. Så langt i år har 10 900 produsenter levert lam til slakt, mot 12 100 i 2019, dvs. en reduksjon på hele ti prosent.
Om lag 900 av de 1200 som har gitt seg som lammeprodusenter i løpet av det siste året, holder til i region Vestland. De produsentene som fortsatt holder på, har imidlertid produsert bedre enn noensinne. Middelvekten har økt fra 18,5 i 2016 til 19,6 kilo i 2020. Bare i det ekstremt gode beiteåret 2015 endte vi enda høyere - på 19,9 kilo, forteller Røe.
Siden 1996 har antallet produsenter som driver med sau gått ned fra ca. 2