Baker og Konditor
30.11.2018
Frem mot jul fylles butikkene opp av mye kunder og det er viktig å være godt forberedt. Her har du ti gode tips til å øke salget i denne hektiske perioden.
JAN RODE i Lantmännen Cerealia har holdt en rekke salgskurs rundt om i små og mellomstore bakerier og konditorier. Ved større regionale arrangementer samarbeides det med foredragsholder Paal Rye-Holmboe.
Her er Jan sine ti beste tips for mersalg:
1. Rent, ryddig og innbydende, - så vel ute som inne
Innsyn fra gateplan gir maksimal stoppeffekt. Så det å ha det rent og ryddig i inngangspartiet, utenfor bakeriutsalget er like viktig som å ha det rent og pent inne i bakeriutsalget. Vis frem ditt bakeri, vær stolt!
Pynt opp med lys, pledd på utestolene, riktig plakatering og lag din egen julekos.
Slike effekter ute signaliserer at bakeriutsalget er åpent og kunden er velkommen inn.
2. Salg utenfor disk
Salgsdisker er ofte høye og sperrer for innsyn til produkter bak disk, ofte brødhyllene.
Få varen frem til kunde og vis frem julebaksten - det handler om tilgjengeligheten til produktene. Bruk noe av ditt fellesareal til salgsareal om det er mulig.
3. Dekorér og pynt produktene. - Fortell historier
Det handler om å være stolt av produktene som kundene skal se. Tema kan være; Jul. Benytt emballasje, effekter, dekor, farger, historikk, lys, lyd, smak og lukt. Fortell historier om produktet eller bakeriet. Dette forsterker effek
Gå til medietHer er Jan sine ti beste tips for mersalg:
1. Rent, ryddig og innbydende, - så vel ute som inne
Innsyn fra gateplan gir maksimal stoppeffekt. Så det å ha det rent og ryddig i inngangspartiet, utenfor bakeriutsalget er like viktig som å ha det rent og pent inne i bakeriutsalget. Vis frem ditt bakeri, vær stolt!
Pynt opp med lys, pledd på utestolene, riktig plakatering og lag din egen julekos.
Slike effekter ute signaliserer at bakeriutsalget er åpent og kunden er velkommen inn.
2. Salg utenfor disk
Salgsdisker er ofte høye og sperrer for innsyn til produkter bak disk, ofte brødhyllene.
Få varen frem til kunde og vis frem julebaksten - det handler om tilgjengeligheten til produktene. Bruk noe av ditt fellesareal til salgsareal om det er mulig.
3. Dekorér og pynt produktene. - Fortell historier
Det handler om å være stolt av produktene som kundene skal se. Tema kan være; Jul. Benytt emballasje, effekter, dekor, farger, historikk, lys, lyd, smak og lukt. Fortell historier om produktet eller bakeriet. Dette forsterker effek