SKOG
11.10.2016
![Æljsø - eller elgkjøtt, løksaus og suppe Æljsø - eller elgkjøtt, løksaus og suppe](https://fagpressenytt.no/sites/default/files/styles/thumbnail/public/articles/print-ljs-eller-.png?itok=B43lT98S)
Når jeg spør godt voksne folk her i distriktet hva som er deres tradisjonelle favorittrett av elg, svarer veldig mange "sø. " Det er flere grunner til at denne retten er så godt likt, men det viktigste er at det smaker fortreffelig og metter godt.
Nedsaltet kjøtt egner seg - etter god utvanning - best til koking, og kjøtt som ikke er så godt mørnet blir mer medgjørlig slik. Råstoffene er også de som tradisjonelt fantes på gården. Det var vanlig å ha en gris eller to til husbehov, og poteter og andre rotvekster ble dyrket av de fleste. Hva kunne da være mer naturlig enn å bruke dette sammen med byttet fra jakta?
Selv om råstofftilgangen har endret seg mye de siste tiårene, har vi den samme sansen for god mat. Denne retten blir akkurat like god om du bruker råstoffer fra butikken - eventuelt i kombinasjon med det du har på lager. Jeg vet ikke om det er mange
Gå til medietSelv om råstofftilgangen har endret seg mye de siste tiårene, har vi den samme sansen for god mat. Denne retten blir akkurat like god om du bruker råstoffer fra butikken - eventuelt i kombinasjon med det du har på lager. Jeg vet ikke om det er mange