AddToAny

ÅRSBERETNING OG REGNSKAP 2023

Her kan du lese utdrag fra årsberetning og regnskap for Geno i 2023. Fullstendig versjon finner du på Genos hjemmeside (geno.no).
I 2023 har vi hatt en gledelig god utvikling i det norske markedet. At vi leverer på storfebondens behov og er deres foretrukne partner er helt sentralt for oss. Vårt bidrag til styrket økonomi i driften henger tett sammen med tilgang til optimal genetikk, kompetanse og rådgivning. Denne posisjonen skal vi fortsette å utvikle inn i 2024. Ved inngangen til 2024 er det for lite tilgang til melk i Norge. Forbrukeren vil ha norsk mat og vi må sikre vår egen selvforsyning. Mange produsenter opplever en krevende økonomisk hverdag. Det er svært viktig at det legges til rette for gode rammebetingelser rundt matproduksjonen vår fremover.

Krevende i internasjonale markeder
2023 har vært et krevende år for oss i de internasjonale markedene. Svikten i salget hos vår største partner ABS i Europa og USA har gitt store konsekvenser for oss. Mange kolleger er dessverre ikke med på laget vårt lenger, og noen er permittert fram til sommeren. Dette har vært tungt å stå i for de som er direkte berørt og for oss som står nært og rundt. Det er et krevende marked ute, men også et marked med stort potensial. Gjennom krysninger kan vi dokumentere merverdier på viktige områder for melkebondens drift og økonomi. Salg handler om tillit til vår genetikk og oss som partner. Vår strategi er å sikre at vi kan bygge denne tilliten direkte. Vårt datterselskap i Polen; Geno Polska, som ble etablert i november 2023, samt i USA; Geno USA, som er etablert nå i januar 2024 er viktige grep som Geno har gjort for å sikre dette. USA, Storbritannia og New Zealand forventer vi vil være de største markedene våre globalt i 2024.

Rekordhøy avlsfremgang for NRF
Høy oppslutning om NRF rasen er viktig for vårt avlsarbeid og egeninntjening. Det er oppnådd rekordhøy avlsfremgang i 2023. Vårt avlsarbeid er kraftfullt og kvaliteten på dette høster stor anerkjenn
Gå til mediet

Flere saker fra BUSKAP

Debatten pa arsmotet om mulig sammenslåing med Tyr endte med at et afternativt Forslag ha vest ble vedtatt med knapp margin mot styreks opprinnelige forsalg.
BUSKAP 24.05.2024
i Tett og god oppfolging av beitet gir melk pa tanken og lage -ffirkostriaelen
BUSKAP 24.05.2024
Ta ut kyr som står på slaktelista. De tar opp kapasitet og hindrer de lavrangerte.
BUSKAP 24.05.2024
Forlag ret er verdt mange hundre tusen på enkelte gårder. Da gjelder det å berge dette 16ret helt frem til f6rbrettet. I noen tilfeller ser vi at mus, rotter og vand gjør stor skade på særlig rundballer. Hvordan unngår vi dette? Man kan redusere problemet dersom man kjenner litt til smågnagerne sin biologi og levemåte.
BUSKAP 24.05.2024
BUSKAP 24.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt