AddToAny

Åpent Bakeri satser på energigjenvinning

Åpent Bakeri satser på energigjenvinning
Med et helt nytt "heat recovery"-system, kan Åpent Bakeri hente tilbake spill-energi fra ovnene sine og være selvforsynt med energi til andre formål og ennå blir mer til overs.
Da Åpent Bakeri bygde nytt bakeri i 2016, valgte de thermo-oljeovner fra Heuft med et heat recovery-system. Systemet tar overskuddsvarme fra ovnene og varmer opp vann som lagres i buffertanker, som igjen brukes til å gi energi til kjøl- og heveskap, oppvaskmaskiner og varmt vann til forbruk.

- Første prioritet var at ovnene må gi oss det sluttproduktet vi ønsker og deretter at det skulle være så fremtidsrettet som mulig. Systemet vi nå har installert kan ta ut varme fra cirka 100 kvadratmeter bakeflate og pr. i dag har vi om lag 40 kvadratmeter bakeflate i drift, som forsyner oss med energien vi trenger til alt annet. Det er altså potensial for å ta ut en god del mer energi i systemet når vi installerer flere ovner og slik forsyne oss selv, og kanskje på sikt hele bygget vi holder til i med energi, sier Øyvind Lofthus i Åpent Bakeri.



Miljø og økonomihensyn

Bakeribakmennene Øyvind Lofthus og Emmanuel Rang har nylig bygget opp sitt tredje bakeri etter oppstarten av Åpent Bakeri i 1998. De ønsker å være frempå n�
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt