AddToAny

Å sitte i fengsel som blind føles som dobbel straff

En ulykke kommer sjelden alene. Samtidig som «Tommy» mistet synet, fikk han en fengselsdom. Det har resultert i et fengselsopphold utenom det vanlige.
- Jeg har aldri vært i fengsel før. Da dommen kom, ble jeg først nervøs og deretter veldig redd. Jeg var mest engstelig for hvordan de andre innsatte ville ta imot meg, innrømmer «Tommy» da vi møter han i luftegården i Horten fengsel. «Tommy» er ikke hans egentlige navn. Han ønsker å være anonym.

Hyggelig. - Velkommen til verdens hyggeligste fengsel, sier verksmester Terje Haugan.
Han er i ferd med å forberede minigolfanlegget de har anlagt i den trange bakgården. Her har de også bygd en liten scene av tremøbler. På veggen henger ulike produkter de har laget i verkstedet.
- Vi får kun 35 000 kroner i året til å kjøpe inn utstyr for, men vi har vært kreative og inngått et samarbeid med skolen og biblioteket i kommunen, forteller Haugan stolt.
Sammen med innsatte lager Haugen insektshotell av kongler, bark, flis og andre ting fra naturen.
- Selv om vi har lite ressurser, er alle innsatte i arbeid. Det er viktig at fangene har meningsfylte aktiviteter, sier han.

Slo hole-in-one. Blinde «Tommy» kan ikke få fullrost de ansatte nok for tilretteleggingen. Han har til og med fått en liten ringeklokke som h
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NFF-magasinet

Markørene er spesielt utsatt.
NFF-magasinet 29.01.2020
Kuttene i fengslene har ikke ført til mer innelåsing og isolasjon, mener justisministeren.
NFF-magasinet 29.01.2020
Aspirantene mottar uniformer for 12 000 kroner per stykk.
NFF-magasinet 29.01.2020
Fengselssko skal tåle betong og blodsøl. Det gjør de knapt.
NFF-magasinet 29.01.2020
I fjor vinter var det så kaldt at Børge Masterdalshei ved Spordrift i Mo i Rana fikk sko med innlagt varme. - De er helt fantastiske, sier han.
NFF-magasinet 29.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt