AddToAny

Å jobbe når alle andre har fri

Å jobbe når alle andre har fri
Visste du at det som hovedregel ikke er tillatt å jobbe på søndager og helligdager i Norge, og kjenner du til reglene for arbeid på slike dager?
Jobber du turnus i helse- og omsorgssektoren kan du vanligvis se langt etter fri i helger og høytider. Mens ansatte som jobber dagtid sjekker kalenderen for å finne ut hvor mange av årets helligdager som havner på en arbeidsdag og dermed gi rett til en fridag, er mange helsefagarbeidere allerede i gang med å planlegge hvordan jul eller påske skal feires. Hvordan blir julaften i år, får jeg være sammen med barna mine den kvelden, og hva med besøket til svigerfamilien? Blir det mulig å reise på hytta i påsken neste år?
Noen synes det er fint å jobbe i høytidene, men for mange kan det kjennes tungt å gå fra familien, ikke kunne delta på det man ønsker eller rett og slett oppleve at man «alltid» er på jobb når alle andre har fri.

Slik reguleres arbeid på søndager og helligdager
Det er først og fremst i Arbeidsmiljøloven vi finner de viktigste bestemmelsene om arbeid på søndager og helligdager, men Lov om helligdager og helligdagsfred og Lov om 1. og 17. mai har også betydning.

Helligdager og Lov om helligdagsfred
Lov om helligdager og helligdagsfred definerer hvilke dager som regnes som helligdager i Norge. Samme
Gå til mediet

Flere saker fra Helsefagarbeideren

En helsefagarbeider i Helse Vest ble sagt opp etter å ha gjort fem ureglementerte oppslag i journalen til en pasient.
Helsefagarbeideren 20.09.2021
"«Vi får ikke flere sykepleiere ved å etablere snarveier inn til yrket. Vi får bare færre helsefagarbeidere» Lill Sverresdatter Larsen, Norsk Sykepleierforbund"
Helsefagarbeideren 20.09.2021
Multidose benyttes av rundt en tredjedel av pasientene tilknyttet hjemmetjenesten. Undersøkelser gjort av Anette Vik Jøsendal antyder at farmasøyt finner feil ved elleve prosent av multidosene.
Helsefagarbeideren 20.09.2021
Hanne Midtmoen, kundeansvarlig i VilMer forteller at de tilbyr VR-løsninger til blant annet kommuner. I dag har de avtaler med nesten 50 kommuner.
Helsefagarbeideren 20.09.2021
Caroline Obrestad har jobbet på samme sykehjem i Time kommune i snart ti år. Hun er en av de stødige og lojale kollegene som stadig blir spurt om å bistå andre, og kan avlaste med å ta målinger, være den kreative under aktiviteter og matlaging. Du er så flink, får hun høre, du må bli noe mer. Hun er jo «bare en helsefagarbeider». Hvorfor må det være slik?
Helsefagarbeideren 20.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt