Bondebladet
22.12.2022
Kirsti Winnberg mener myter og misforståelser om matproduksjon styrer samfunnsdebatten, og dermed kunnskapsnivået til folk flest. Egentlig er bønder gørrgode på klimakutt.
At landbruket stadig får klimakjeft har de fleste fått med seg. Og at kjøtt er den store synderen. Kirsti Winnberg er doktorgradsstipendiat ved NMBU i klima og avl på ku, og har et viktig klimabudskap til norske bønder:
- Dere gjør en skikkelig god jobb, ha mer selvtillit. Landbruket har kuttet utslipp mens andre sektorer har økt, dere var første næring som inngikk klimaavtale med regjeringa. Forskning og nye løsninger utvikles og tas i bruk fortløpende, noe som gjør at klimabønder sørger for resultater. De babler ikke bare om det, sier hun.
Reduserer utslippMiljødirektoratets tall for utviklingen av klimagassutslipp siden 1990 og fram til i dag underbygger påstandene.
Der jordbru