Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

NBS-nytt

nbs-nytt
NBS-nytt (startet 1977) er et tidsskrift for biokjemi og molekylærbiologi. Bladet er organ for Norsk Biokjemisk Selskap. Medlemsmassen til NBS omfatter så godt som alle landets biokjemikere og bioteknologer innen forskning og høyere utdanning, i skoleverket og i biokjemirelatert industri. NBS-nytt er et interessant annonseringsmedium for firmaer som er leverandører til ulike grener av dette fagområdet. Bladet har lang levetid og annonsering bør vurderes som alternativ til "direct mailing". Utgivelsen av bladet baseres på frivillig dugnadsinnsats fra de ulike forskningsmiljøene, som skifter på redaksjonsansvaret hvert annet år.
Frekvens: 4 utgaver pr år
NBS-nytt
Universitetet i Oslo, Boks 1066 Blindern
0316 OSLO
Tlf 22 85 66 29
Faks
Redaktør
Tore Skotland
99 27 26 47
tore.skotland@rr-research.no
Annonseansvarlig
Frode Sveen
22 29 20 05
92 48 80 29
frode.sveen@online.no

Utgiver:

Norsk Biokjemisk Selskap


Trykkeri:

IT Grafisk

Artikler fra mediet

Det er slik fomuer blir skapt
article_print NBS-nytt 15.02.2017
VED ERIK BOYE
Denne spalten skal ta for seg en del norske språkblomster, kanskje med hovedvekt på de som blomstrer i overgangen mellom vitenskapelig og mer folkelig bruk.
article_print NBS-nytt 15.02.2017
Neuroscience 2016
Society for Neuroscience sitt årlige møte ble avholdt i San Diego fra 12. til 16. november 2016. Konferansen huser årlig mer enn 30 000 deltagere fra over 80 ulike land, og er verdens største samlingssted for nevrovitenskap. Et program som dekket hele det nevrovitenskapelige feltet ga uendelig med muligheter til å stille en ung, nysgjerrig hjerne.
article_print NBS-nytt 15.02.2017
Noen reaksjoner og refleksjoner
I januar skjedde det som få i Norge trodde at kunne skje: Donald Trump ble innsatt som ny president i USA. Han hadde knapt startet i sitt embete før han tydeligvis måtte demonstrere sin handlekraft og skrev under på diverse direktiver.
article_print NBS-nytt 15.02.2017
Radiation Limits Revisited
NMBU scientists are co-authors of a study by the Norwegian Institute of Public Health (Folkehelseinstitutet, FHI) and published in Nature Communications (1). Together with other studies, the results reported in this paper suggest that current risk estimates for radiation damage may need to be revised.
article_print NBS-nytt 15.02.2017
Alt du må vite om vaksiner
Høsten 2014 var jeg med i sesong 2 av Folkeopplysningen, et opplysningsprogram på NRK med fysiker Andreas Wahl som programleder. I denne sesongen tok de for seg ulike "fenomener", deriblant vaksineskepsis. Det var i dette programmet jeg ble spurt om å bidra. Andreas og jeg skulle stå på et laboratorie og lage 10000 doser HPV vaksine sammen og snakke om hva vaksiner inneholder. Programmet ble sendt
article_print NBS-nytt 15.02.2017
Kurs: CRISPR-Cas9
Med støtte fra NBS hadde jeg gleden av å delta på kurset "CRISPR-Cas9: From Gene to Function" i sommerlige Barcelona 5-9 september 2016. Det var et omfattende kurs i regi av "Centre for Genomic Regulation" (CRG) som tok for seg de nyeste metodene i genmodifisering ved hjelp av kutteenzymet Cas9. Vi var 16 deltagere fra universiteter og bedrifter verden over. Med praktiske øvelser i programmering,
article_print NBS-nytt 15.02.2017
Molecular Simulations Meet Drug Discovery
The 21st European Symposium on Quantitative Structure-Activity Relationship (EuroQSAR) took place from the 4th to 8th of September in Verona, the city of Romeo and Juliet. Owing to the NBS supporting I was able to join this interesting conference.
article_print NBS-nytt 15.02.2017
Overdrivelser og nøkternhet
Overdrivelser er i skuddet og det er ikke lenger flaut å lansere oppsiktsvekkende og feilaktige påstander i pressen, på Facebook eller Twitter. Når vi har en president-in-spe som trumfer sannheten og tar ansvar for å gå i front, er det bare å følge opp.
article_print NBS-nytt 15.02.2017
Kreftceller snylter på naboene sine
Forskerne bak den nye studien håper resultatene kan bidra til ny kreftbehandling og til å synliggjøre viktigheten av bananfluer i kreftforskning. "Dette hadde ikke vært mulig uten et så bra samarbeid som vi har hatt," forteller Nadja Katheder, stipendat og førsteforfatter på studien som ble publisert i Nature i januar i ar (Nature 541(2017) 417-420).
article_print NBS-nytt 15.02.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt