Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

BUSKAP

buskap
BUSKAP er medlemsblad for Geno. Formålet er å være storfebondens fremste fagblad og å holde leserne oppdatert innen mjølke- og storfekjøttproduksjon. Redaksjonen legger vekt på leservennlighet og høyt faglig nivå på stoffet.
Antall lesere: 28 000 (Gallup Fagpresse 15.2)
Opplag: 12 321
Frekvens: 8 utgaver pr år
BUSKAP
Storhamargata 44
2317 HAMAR
Tlf 95 02 06 00
Faks
Ansvarlig redaktør
Rasmus Lang-Ree
95 02 06 00
rlr@geno.no
Annonseansvarlig
Aksel H. Belsvik-Karlsen
413 45 560
911 99 886
aksel@adapt-da.no

Utgiver:

Geno SA


Trykkeri:

07 Media AS

Artikler fra mediet

39 000 flere slakt
I år sier prognosen underdekning på 11 400 kg norsk storfekjøtt. Det tilsvarer gjennomsnittlig kjøttproduksjon på 1 600 bruk eller om lag 39 000 slakt. Dermed er storfenæringa i en misunnelsesverdig posisjon til økt verdiskaping.
article_print BUSKAP 29.05.2017
Dyretransportøren den beste rådgiveren
Bjørn Volehaugen har lang erfaring som transportør for Nortura på Rudshøgda. Han har fire biler og fire sjåfører som kjører i tillegg til seg sjøl. Buskap fikk være med Bjørn på ei rute for å hente kyr til slakting.
article_print BUSKAP 29.05.2017
Nullbeite og eget meieri ved Cape Town
Melkeproduksjon ved Cape Town i Sør-Afrika er svært forskjellig fra kystområdene lenger øst. Her er det nullbeiting, høy ytelse og fjøs med moderne teknologi. Gjødsel separeres og brukes som strø.
article_print BUSKAP 29.05.2017
Startet med to kyr - har nå 15 000
Faren kjøpte en skogteig og startet med to kyr for femti år siden. I dag har sønnen Trevor Elliott 15 000 kyr og er trolig størst på mjølk i Afrika.
article_print BUSKAP 29.05.2017
Genotyping av kuer øker sikkerheten på GS-indeksene
Når det utvikles ny metodikk eller modellene som ligger til grunn for indeksberegningene forbedres, er det viktig å sjekke om de teoretiske beregningene stemmer med det mjølkeprodusenten opplever i fjøset.
article_print BUSKAP 29.05.2017
Spre møkka tynt og tidlig etter slåtten
Sommerspredning av husdyrgjødsel kan gi god utnytting av mange næringsstoff, men krever omtanke for å gi god nitrogenvirkning.
article_print BUSKAP 29.05.2017
Miljø og helse
article_print BUSKAP 29.05.2017
Kommentar fra helsetjenesteveterinæren
For å løse kalvehelseproblemene satte vi inn tiltak på tre områder: ■ Tilby kalven et reint og tørt nærmiljø helt fra fødsel (også i fødebingene) ■ Gi
article_print BUSKAP 29.05.2017
Norsk/svensk klauvskjærersamling
Den 24. -26. januar var til sammen 30 svenske og 43 norske klauvskjærere samlet på Gardermoen til årsmøte med påfølgende faglig påfyll. Det at årsmøtene i Norsk klauvskjærerlag og Svensk klövvårdsförening ble arrangert på et hotell hindret ikke klauvskjærerne våre i å boltre seg på et møterom med beskjæring på slakteklauver.
article_print BUSKAP 29.05.2017
Rekruttering til bondeyrket starter når ungene er små
Jeg er av den oppfatning at skal ungene bidra når de blir gamle nok, må de få være med fra de er små og se på det hele som en lek. Vi har utstyrt guttene med hver sin støvsuger inne, og de er med på matlaging og rydding.
article_print BUSKAP 29.05.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt