Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Ren Mat

ren-mat
Ren Mat er magasinet for folk som er opptatt av maten de spiser. Magasinet er uunnværlig for alle som vil følge med på den økologiske utviklingen, landbruk og forbruk, og som er opptatt av en bærekraftig og fornuftig bruk av ressursene. Ren Mat holder leserne oppdatert på sammenhengen mellom mat, matproduksjon, miljø og helse. Våre lesere er bevisste forbrukere, matprodusenter, forskere, byråkrater og folk i foredlingsindustri og omsettingsledd. Medlemmer i Oikos - Økologisk Norge mottar Ren Mat, i tillegg til bladets øvrige abonnenter. Ren Mat utgis av Oikos - Økologisk Norge og er det eneste matbladet i Norge med et økologisk fokus.
Opplag: 16 945
Frekvens: 4 utgaver pr år
Ren Mat
Engebrets vei 3
0275 OSLO
Tlf 24 12 41 00
Faks
Ansvarlig redaktør
Wanda Widerøe
91 15 52 91
wanda@oikos.no
Annonseansvarlig
Pia Kristensen
917 67 261
pia.kristensen@dgmedia.no

Utgiver:

Oikos - Økologisk Norge


Trykkeri:

AS Printall

Artikler fra mediet

Tilbake til øya
Det er sommer, rundt omkring på øya går geiter og tygger ned kratt og busker. De rydder for kommunen. For familien Haugen er geitene blitt et levebrød. Melken fra dem blir til ost, type fransk chèvre, som serveres på noen av landets beste restauranter.
article_print Ren Mat 23.06.2017
Hvorfor så mye emballasje?
Danskene har forsket på hvorfor særlig økologiske grønnsaker er pakket inn så godt.
article_print Ren Mat 23.06.2017
Spiselige små kryp
Selv om det er fjernt for oss, har faktisk rundt to milliarder mennesker insekter som del av sitt kosthold. FN oppfordrer den vestlige verden til i større grad å introdusere insekter som proteinkilde, som erstatning for kjøttproteinene.
article_print Ren Mat 23.06.2017
Generasjon Y bestemmer
Avisen New York Times presenterte en undersøkelse som viser at 42 prosent av generasjon Y ikke har tillit til de store matprodusentene. Generasjon Y er definert som befolkningen mellom 20 og 35 år.
article_print Ren Mat 23.06.2017
Lokal tøffing
Pultosten er kan hende for spesielt interesserte, men feinschmeckere verdsetter osten så høyt at den er på den eksklusive Smakens Ark, Slow Foods liste over verdenskjente, spesielle råvarer. Nå vil noen beskytte pultosten her i landet også.
article_print Ren Mat 23.06.2017
Maissuppe
4 pers Snart kan vi høste deilige maiskolber som vi selvfølgelig kan fryse, men det aller beste er å bruke dem når de er ferske. Denne suppen er mettende.
article_print Ren Mat 23.06.2017
Sjampismelken
Kefirmelk kalles "the dairy champagne". Melkesyrebakteriene produserer karbondioksid, kullsyre, som gjør at melken har en ørliten boblende konsistens. Venner du barna til et glass kefir om dagen gjør du dem en tjeneste!
article_print Ren Mat 23.06.2017
Naturlig duft
En duft av sommer, blomster, dyp og kompleks. Parfymen er i tre varianter; rose, granateple og sandeltre. Vår favoritt er granateple, en lett søt og varm duft.
article_print Ren Mat 23.06.2017
Takk for maten
Tre små ord, på linje med ha det bra, ha en god dag, hvordan står det til... Vi har lært det alle sammen, være høflige og å vise takknemlighet. Men alt skjer så fort for tiden! Vi kaster i oss maten og fyker fra bordet.
article_print Ren Mat 23.06.2017
Ciderhuset i Balestrand
I mai åpnet landbruks- og matministeren Jon Georg Dale Ciderhuset économusée i Balestrand. Dette er ett av 13 museer her i landet, 70 på verdensbasis, som viser gamle håndverk i en levende bedrift.
article_print Ren Mat 23.06.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt