Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Ren Mat

ren-mat
Ren Mat er magasinet for folk som er opptatt av maten de spiser. Magasinet er uunnværlig for alle som vil følge med på den økologiske utviklingen, landbruk og forbruk, og som er opptatt av en bærekraftig og fornuftig bruk av ressursene. Ren Mat holder leserne oppdatert på sammenhengen mellom mat, matproduksjon, miljø og helse. Våre lesere er bevisste forbrukere, matprodusenter, forskere, byråkrater og folk i foredlingsindustri og omsettingsledd. Medlemmer i Oikos - Økologisk Norge mottar Ren Mat, i tillegg til bladets øvrige abonnenter. Ren Mat utgis av Oikos - Økologisk Norge og er det eneste matbladet i Norge med et økologisk fokus.
Opplag: 16 945
Frekvens: 4 utgaver pr år
Ren Mat
Engebrets vei 3
0275 OSLO
Tlf 24 12 41 00
Faks
Ansvarlig redaktør
Wanda Widerøe
91 15 52 91
wanda@oikos.no
Annonseansvarlig
Pia Kristensen
917 67 261
pia.kristensen@dgmedia.no

Utgiver:

Oikos - Økologisk Norge


Trykkeri:

AS Printall

Artikler fra mediet

NATUREN SPANDERER!
Hadde vi bodd i et teproduserende land hadde vi visst å sette pris på first flush, som de kaller tebuskens tidligblader. Te laget på disse er noe av det mest verdifulle du kan drikke. De små bladene er fulle av sunnhet og spesielle på smak. Og kostbare.
article_print Ren Mat 20.03.2017
Grønt på glass
Først og fremst må vi bruke urtene, mye og ofte når de er ferske, men så kan vi tørke dem eller fryse dem, lage god olje eller eddik med urter som næringsrike og gode smakssettere.
article_print Ren Mat 20.03.2017
Liten plante mye kraft
Hva er urter? Grønne, lave planter? Små busker? Planteriket tilhører de med sikkerhet. For øvrig vil svaret komme an på hvem du spør; en kokk, en gartner eller en som bruker plantene som medisin. For sistnevnte omfatter urter alt fra sopp, tang og tare til busker, bær og vakre blomster.
article_print Ren Mat 20.03.2017
Uhomogenisert melk fra Røros
Rist melken! Det må du gjøre med den nye melken fra Røros hvis du ikke vil ha et lite fløtelag på toppen. Ved å ikke homogenisere melken beholder den mer av sin opprinnelige smak og sine naturlige egenskaper.
article_print Ren Mat 20.03.2017
Når skal vi spise?
Nå skal vi rydde og gjøre klart for en ny sesong! Grønnsaker og bær fra i fjor, fisken og kjøttet i fryseren, de tørre bønnene, melet og kornet i skuffen. Sjekk datoene, det er fullt mulig å spise tørrvarer langt utover best før dato, men både smak og næringsinnhold taper seg selvfølgelig litt etter som tiden går.
article_print Ren Mat 20.03.2017
Den ferskeste tranen
Laboratoriet Agrolab Group i Rotterdam har utført testene på Havfruenes tran og funnet at harskheten, TOTOX, bare var på 2,9. Dette indikerer en oljes samlede oksidasjonstilstand. Jo lavere denne er, desto bedre er kvaliteten.
article_print Ren Mat 20.03.2017
Miljøvennlig kork
I en nystartet nettbutikk kan du kjøpe vesker og andre bruksting laget av kork. Produktene kommer fra Portugal som har verdens største bestand av korkskog og som står for over 50 prosent av verdens korkproduksjon.
article_print Ren Mat 20.03.2017
Barn og husarbeid
Det er foreldres ansvar å lære barn å lage mat. Likeså er det hjemme de lærer å svinge kluten, og rydde etter seg. Likevel; de fleste tviler på at dagens barn lærer dette hjemme, viser en ny undersøkelse.
article_print Ren Mat 20.03.2017
Kor norsk er maten eigentleg?
Halvparten av maten vi et kjem frå utlandet. Skal vi seie oss nøgde med det? Kor mykje av det vi et og drikk kan vi klare å produsere sjølve i Noreg?
article_print Ren Mat 20.03.2017
Oraklet
Botaniker og urtekyndige Rolv Hjelmstad har bygget opp landets største urteleksikon på nett, skrevet bok og fartet landet rundt med kurs og foredrag om det som ligger hjertet hans nærmest; de norske medisinplantene.
article_print Ren Mat 20.03.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt