Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Kilden kjønnsforskning.no

kilden-kjonnsforskningno
Kilden kjønnsforskning.no formidler norsk kjønnsforskning i Norge og i utlandet. Kjønnsforskningen er tverrvitenskapelig noe som innebærer at vi dekker forskning innen en rekke fagområder og disipliner særlig innen samfunnsvitenskapen, humaniora og medisin. Lurer du på hva kjønnsforskning er, kan du finner mer informasjon her: hva-er-kjonnsforskning

Kilden kjønnsforskning.no henvender seg til studenter, forskere, politikere og byråkrater og til de som er opptatt av, og vil vite mer om, kjønn og likestilling.
Kilden kjønnsforskning.no
Boks 564
1327 LYSAKER
Tlf 22 03 80 80
Faks

Utgiver:

Kilden kjønnsforskning.no


Artikler fra mediet

Surrogati: Den umulige drømmen om en fairtrade baby
Når vestlige par får sine etterlengtede barn, sitter indiske surogatmødre igjen med en følelse av at de har gitt mer enn de har fått. Surrogati kan aldri bli en vinn-vinn-situasjon, mener antropolog Kristin Engh Førde.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 22.05.2017
Ekte mannfolk danser menuett
Birken, Den store styrkeprøven og Norseman Xtreme Triathlon regnes som reale manndomsprøver i dag. For et par hundreår siden var det i menuetten mannfolk fikk vist fram ferdigheter og styrke.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 19.05.2017
Lila Abu-Lughod: Muslimske kvinner trenger ikke reddes
Sosialantropolog Lila Abu-Lughod problematiserer det frie valget i debatten om hvem som er mest frigjort av sekulære og muslimske kvinner.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 16.05.2017
Prostituerte vil eie sin egen historie
Mange har en mening om prostitusjon. Og mye å forsvare. Ny bok drøfter prostitusjonsforskningens dilemmaer.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 12.05.2017
Til utroskap, forsvinning eller impotens skiller oss ad - historien om skilsmisser i Norge
I historien om skilsmisser kan vi få kunnskap om hvor grensen gikk for det å tukte kone og barn, og samfunnets idealer for samliv mellom ektefeller.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 10.05.2017
John Donne måtte skjule sitt seksuelle budskap
John Donne var poet og prest, og i diktene hans leser vi en skepsis mot overtro og etterliv. Han mente også at kjærlighet trives best i en blodvarm kropp, uavhengig av kjønn.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 09.05.2017
Ulike veier til likestilling i Norden
Finland er best på likestilling i Norden, men det er ikke på grunn av kvotering. Den nordiske likestillingsmodellen handler om resultater, ikke om politikk, mener Mari Teigen og Hege Skjeie.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 05.05.2017
- Å verdsette ulønnet arbeid er også et likestillingsprosjekt
Agnes Bolsø hevder at en kapitalismekritisk feminisme kommer i konflikt både med likestilling mellom kjønn, og med det såkalte grønne skiftet. - Selv mener jeg det er stikk motsatt, skriver Linn Stalsberg.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 05.05.2017
Advarer mot enkle sannheter om kvinner i krig
Det er ikke bare alternative fakta vi skal bekymre oss for ved post-fakta samfunnet, men også at bistandspolitikk utformes på grunnlag av ønskelige fakta om kjønnsroller i krig og konflikt, hevder forsker Maria Eriksson Baaz.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 03.05.2017
Voldsutsatte samer ber ikke om hjelp
Personer med samisk bakgrunn som opplever vold i nære relasjoner, søker i mindre grad enn andre nordmenn hjelp fra det offentlige. En ny rapport har sett på hva som kan gjøres.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 28.04.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt