Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Psykisk helse

psykisk-helse

Bladet Psykisk helse

Eneste blad i sitt slag i Norge: Uavhengig journalistikk om forskning, behandlng, mestring, politikk, litteratur og erfaringer med psykisk helse.

Utgis av Rådet for psykisk helse, som et selvstendig redaksjonelt blad.

Ansvarlig redaktør: Cathrine Th Paulsen

Tips oss på redaksjonen@psykiskhelse.no

Opplag: 5 444
Frekvens: 5 utgaver pr år
Psykisk helse
Postboks 817 Sentrum
0104 Oslo
Tlf 23103880
Faks
Redaktør
Cathrine Th. Paulsen
23 10 38 86
91 55 86 60
cathrine.paulsen@psykiskhelse.no
Annonseansvarlig
Ole Jørgen Strømberg
412 71 075
ojstroe@online.no
Annonseansvarlig
Victoria Ibabao Edwards
481 16 603
victoria@psykiskhelse.no

Utgiver:

Rådet for psykisk helse


Trykkeri:

Aktietrykkeriet AS

Artikler fra mediet

Sykt ambisiøs
- Jeg har skrevet fra innsiden av et sykt hode og fra innsiden av psykisk helsevern, ikke fordi jeg hungrer etter å skrive om meg selv, men fordi dette er et felt som angår alle. Det er en regnværsdag, en grå ettermiddag.
article_web Psykisk helse 26.06.2017
Hvordan mestre en livskrise
Mosjon er faktisk det som hjelper best når du lever med konstant stress, helst hver dag. Men ikke tro du kan løpe fra problemene dine. Du må tåle å kjenne på de vonde følelsene, selv om du er midt i en livskrise.
article_web Psykisk helse 15.05.2017
Nytt liv med færre legemidler
Tonje Finsås var inne i en sirkel med selvskading, selvmordsforsøk og stadige innleggelser på åpen og lukket avdeling. Idag har hun tatt tilbake livet sitt ved medisinfri behandling. Tonje Finsås (31) strikker Marius-gensere.
article_web Psykisk helse 05.05.2017
Tema Legemidler: - Snakk om bivirkninger
En del leger kan ikke nok om hvordan legemidlene virker, ifølge forsker Jørgen Bramness. - Bruk mye tid på å snakke om bivirkninger, oppfordrer han.
article_web Psykisk helse 27.04.2017
Katten Cyril
Jeg burde ha visst bedre, selvfølgelig. Men håpet er vanskelig å tøyle der det plutselig stiger fram mellom bakker og berg. Det er dessuten så utrolig sjelden at jeg tar denne T-banen vår, som alltid er i rute for andre, men aldri for meg.
article_web Psykisk helse 26.04.2017
Legemiddel-tro
I mange, mange år har omkvedet i psykisk helsevern vært at hvis legemidlene ikke virker, bruk mer. Hvis angsten ikke blir mindre, øk dosen. For noen sykdommer og for enkelte personer kan det være riktig. Neppe for alle.
article_web Psykisk helse 24.04.2017
Tvilens nådegave
Hva er riktig å gjøre? Hva er det rette? I noen situasjoner i livet er ikke disse spørsmålene så vanskelige. Det er riktig å betale skatt, og det er det rette å trøste et barn som har fått skrubbsår på knærne.
article_web Psykisk helse 21.04.2017
Unngå å bli redd jobben
Plutselig orker du ikke jobben mer, kanskje fordi en privat krise kommer på toppen av hardt jobbstress. Men hva skjer hvis du er sykmeldt og får angst bare ved tanken på å komme tilbake på jobb?
article_web Psykisk helse 19.04.2017
Ofte lang ventetid
- Mange må finne ut av hjelpeapparatet selv og blir kasteballer mellom ulike tjenester, sier Tor Levin Hofgaard, president i Norsk psykologforening. - Det burde selvfølgelig være lettere å få timer hos psykolog, sier Hofgaard.
article_web Psykisk helse 19.04.2017
Behandling: Møter stengte dører overalt
I mer enn fem år har Maria Wold søkt helsehjelp for psykiske plager. Selv om hun har henvisning fra lege, har hun møtt stengte dører hos psykologer, distriktspsykiatriske sentre og spesialisthelsetjenesten.
article_web Psykisk helse 19.04.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt