AddToAny

Kjendiskokk mener kort tørketid ødelegger for pinnekjøttet

- Det skriker i hvert fiber i hele kokkekroppen min, sier kjendiskokk Eirik Lillebø. Han har akkurat fått ny informasjon om produksjonsmetoden hos flere av landets største pinnekjøttprodusenter.
Nettavisen: Eirik Lillebø har mer enn 25 års erfaring som kokk og er medeier i restaurantene Vaaghals og Code i Oslo.

Som vestlending fra Stord er han over snittet opptatt av pinnekjøtt.

- Mye av pinnekjøttet jeg smaker er middelmådig. Etter å ha tørket pinnekjøtt selv, fikk jeg en mistanke om hva som kan være forklaringen, sier Lillebø.

Pinnekjøtt i garasjen

- Det startet med at jeg skulle tørke pinnekjøtt i garasjen hjemme. Da tok det sju uker før det var ferdig tørket, sier Lillebø.

Lillebø hadde på forhånd sjekket mange oppskrifter, og alle han fant anbefalte en tørketid på seks til åtte uker.

- Det smakte helt nydelig og var noe helt annet enn mesteparten av det jeg har smakt fra butikk.

Men det sådde også en mistanke om årsaken. Året etter skulle han igjen lage pinnekjøtt, men nå hadde han dårligere tid.

- Jeg hang opp kjøttet i garasjen som sist, men nå tok jeg fram en vifte vi vanligvis bruker om sommeren når det er varmt. Med vifta på var kjøttet klart etter bare tre uker. Men denne gangen var smaken omtrent som det jeg får i butikken, ganske midt på treet.

Lillebø mener den korte tørketiden er forklaringen på at pinnekjøttet ikke fikk den samme gode smaken som ved første forsøk.

Effektiv produksjon

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Dersom forslagene Stortinget nylig behandlet blir tatt opp igjen om et halvannet år, kan det være et farvel til egg som distriktsnæring, og markedsreguleringa kan bli svekka for kjøttog korn- og melkebøndene, frykter landbrukstopper.
Bondebladet 16.05.2024
Målprisen på melk økte med 14 prosent fra nivået før 2020-avtalen til 2023-avtalen. Gjennomsnittlig målprisøkning for grønnsaker og frukt økte med nærmere 30 prosent.
Bondebladet 16.05.2024
Sammenligner du referansebruka i krav og tilbud, kan det se ut som om kornbøndene kommer bedre ut med statens tilbud. Det er ikke reelt.
Bondebladet 16.05.2024
Viil Søyland mener tilbudet er et godt bidrag til å nå opptrappingsmålene på inntekt og sjølforsyning.
Bondebladet 16.05.2024
Del dine beste bilder med Bondebladets lesere på Instagram. Velg «Tagg personer» i Instagram, klikk på bildet og legg til bondebladet eller send bildet til redaksjonen@bondebladet.no
Bondebladet 16.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt