AddToAny

LÆRLINGER PÅ KURS I KJØTTSKJÆRING

LÆRLINGER PÅ KURS I KJØTTSKJÆRING
- Min erfaring er at hvis man dropper emner, så dør den delen av faget ut. Derfor ønsker vi å gi kokkelærlingene litt mer enn det læreplanen krever, sier daglig leder Jørn Brødholt i Opplæringskontoret for resepsjon-, restaurant og matfag i Agder.
I følge dagens læreplan skal lærlinger kunne litt om kjøtt og hvordan kjøtt skal deles opp. Dette er en forbedring fra forrige læreplan hvor det ikke var noen krav til at framtidige kokker skal inneha slik kunnskap. Opplæringskontoret for resepsjon, restaurant og matfag i Agder ønsker å gi lærlingene en del mer enn det læreplanen krever. Dette for at de framtidige kokkene skal få en bedre forståelse for faget og hvordan utnytte råvarene bedre. Med kurset i kjøttskjæring vil de også få vite mer om hvor det enkelte kjøttstykket kommer fra, og hva det kan brukes til.

- At kravene er så runde handler om at læreplanen skal gjenspeile arbeidet som gjøres i bedriftene. Vi mener likevel at det er viktig å vedlik
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt