AddToAny

GARDSOST MED SÆREGENHET

GARDSOST MED SÆREGENHET
Dagens eiere av Tjamsland gård utvikler og selger ost og yoghurt med et eksklusivt renommé. Produksjonen er arbeidskrevende og fordrer nøyaktighet i absolutt alle ledd. At tre norske Michelin-restauranter har satt osten på menyen gir imidlertid god drahjelp. Det gjør også en NM-tittel.
-De merker helt tydelig at noe ikke er som det skal være. Vi måtte sende en av kuene til slakteriet i går, så det er nok fraværet av denne de lar seg merke av, sier Ruth Kylland Martinsen.

Sammen med mannen Jørn driver de gården Tjamsland, som er en typisk sørlandsgård. Helt fra 1500-tallet er det funnet skriftlige kilder som henviser til gården. Etter noen år med eggproduksjon, ønsket ekteparet å ha flere ben å stå på. Dermed ble det produksjon av ost med en særegenhet som bare de kan lage. At de er på riktig vei, er en NM-tittel på en av ostetypene et hyggelig bevis på.



EGET VAREMERKE

Ekteparet er fortsatt inne i en oppbyggingsfase.

- Vi ønsker å skape vårt eget varemerke og det fordrer at vi må stå på hele uken. Hele året. Ferie har vi ikke hatt på to år. Vi har prøvd og feilet i produktutviklingen og prosessene, men nå begynner ting å fungere, sier Ruth. Kylland Martinsen. De
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt