Diabetes
01.11.2022
Den amerikanske høsttakkefesten Thanksgiving er en høytid mange amerikanere setter svært høyt. Som høytider flest, er maten en viktig del av feiringen. Du har kanskje sett bilder av overfylte middagsbord med utallige retter som kranser rundt stjerna i midten: kalkunen. Men som høytider flest er det ikke nødvendigvis tallerkenmodellen, rikelig med grønnsaker, fiber og mager mat som står i fokus. Og nettopp derfor er det viktig å skille på høytid og hverdag. Å unne seg en skikkelig festmiddag går helt fint en gang iblant, men bør ikke utgjøre alt for mange av middagene gjennom året.
Uansett om anledningen er høytid og fest eller vanlig mandagsmiddag, er det lurt å ha tallerkenmodellen i bakhodet. Å forsyne seg rikelig med grønnsaker, én del kjøtt eller fisk og én del potet, ris eller pasta, gjør at måltidet blir sammensatt av ulike næringsstoffer, inneholder godt med fiber, gir en lavere blodsukkerstigning og metter godt og lenge. For uansett om det er hverdag eller fest, er det lurt å være snill med sin egen helse.
4 SIDER NAPP UT
Ragnhild Gjevre er klinisk ernæringsfysiolog og kostholds- og organisasjonsrådgiver i Diabetesforbundet.
Thanksgivingkalkun med løkog selleristuffing
Her er oppskrift p
Gå til medietUansett om anledningen er høytid og fest eller vanlig mandagsmiddag, er det lurt å ha tallerkenmodellen i bakhodet. Å forsyne seg rikelig med grønnsaker, én del kjøtt eller fisk og én del potet, ris eller pasta, gjør at måltidet blir sammensatt av ulike næringsstoffer, inneholder godt med fiber, gir en lavere blodsukkerstigning og metter godt og lenge. For uansett om det er hverdag eller fest, er det lurt å være snill med sin egen helse.
4 SIDER NAPP UT
Ragnhild Gjevre er klinisk ernæringsfysiolog og kostholds- og organisasjonsrådgiver i Diabetesforbundet.
Thanksgivingkalkun med løkog selleristuffing
Her er oppskrift p